Innovatief midden- en kleinbedrijf kan zich inschrijven voor 14e editie

Doe mee aan de KVK Innovatie Top 100 2019


15 januari 2019 - KVK roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de 14e KVK Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland. Inschrijven kan tot 19 april via www.mkbinnovatietop100.nl.

Uitsluitend bij KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich nomineren voor de KVK Innovatie Top 100. De innovatie dient op de markt te zijn gebracht. Nominaties worden beoordeeld op groeipotentie, omzet, originaliteit, duurzaamheid en impact voor de branche en de samenleving.

Presentatie in oktober

In mei gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in juni in alfabetische volgorde bekend gemaakt. In oktober presenteert KVK de ranking van de 100 bedrijven.

Kracht van het initiatief

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. De afgelopen 13 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.

Noord-Holland best vertegenwoordigd

Noord-Holland was vorig jaar met 26 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 25 en Noord-Brabant met 16 bedrijven. Na de ICT-sector waren in 2018 de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren food & agro, health en industrie.

Deuren gaan voor ons open

Groasis uit Steenbergen, met de Growboxx® plant cocoon, een echte intelligente emmer, werd eerste. Het Gelderse bedrijf weMaron ging er met de publieksprijs vandoor. Ronny Hendrikx: “Het winnen van de eerste publieksprijs blijkt de definitieve doorbraak voor ons te worden. Allerlei deuren gaan voor ons open en iedereen schiet ons te hulp!"

InfoPage