Innoveren met de creatieve industrie

Crossover Works 3

23 oktober 2014 - Tijdens de Dutch Design Week, als heel Eindhoven in het teken staat van de kracht van ontwerp, wordt deel 3 van Crossover Works gelanceerd. Een boekje over bijzondere samenwerkingen tussen de creatieve industrie en andere topsectoren. Wie zijn de game changers van dit moment? Wat zijn hun vondsten? En waar kunnen die toe leiden?

‘Omdenken’, daar zijn ontwerpers meester in. Het maakt ze soms lastig, maar vooral vindingrijk. En dat kunnen we goed gebruiken bij het tackelen van maatschappelijke en economische vraagstukken. Dit derde deel van Crossover Works geeft actuele voorbeelden van bijzondere samenwerkingsprojecten tussen de creatieve industrie en de andere topsectoren. Projecten die hebben geleid tot mooie vondsten die de maatschappij een beetje verder helpen: van games en toiletten die levens redden tot spijkerbroeken die de zee opschonen.

CLICKNL, Dutch Creative Council, Federatie Dutch Creative Industries, Kamer van Koophandel en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie willen met deze reeks laten zien wat de toegevoegde waarde van design kan zijn. Dat wordt niet alleen geïllustreerd met succesvolle cases, maar ook met een aantal verdiepende essays waarin vakexperts zich over grotere vragen buigen. Hoe kunnen creativiteit en ontwerpdenken bijdragen aan bewustzijn, hoe aan duurzaamheid? Wat zijn de ontwikkelingen rond wearables? Hoe om te gaan met de elementen en anticiperen op natuurrampen? Allemaal uitdagingen die schreeuwen om de cross-over mentaliteit die dit boekje wil stimuleren.

Benieuwd naar Crossover Works 3? Deze nieuwe editie wordt op woensdag 22 oktober gelanceerd tijdens DRIVE, het Design Research & Innovation Festival van CLICKNL in Eindhoven. Vanaf dat moment is de publicatie gratis te verkrijgen bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Titel: Crossover Works 3
Auteurs: Conny Bakker, Bas van Lier, Henk Ovink, Iskander Smit, Willemijn de Jonge
Uitgever: Federatie Dutch Creative Industries
Taal: verkrijgbaar in Engels en Nederlands
Bestellen: gratis op te vragen bij info@stimuleringsfonds.nl
Meer informatie: Anneloes van der Leun, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, +31 (0)10 436 16 00

Downloads

DCI Crossover Works 3 EN
DCI Crossover Works 3 NL
Crossover3 loopslides
InfoPage