Investeren in medewerkers zorgt voor omzetstijging tot wel 20%

22 oktober 2014 - Dat enthousiaste, gedreven en gemotiveerde medewerkers belangrijk zijn voor een bedrijf, lijkt logisch. Toch kan dit meer van waarde zijn dan het op het eerste gezicht lijkt. Niet voor niets maakt plantenkwekerij Leo Ammerlaan er haar slogan van: kweek passie, oogst meer. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het loont om te investeren in medewerkers: betrokken medewerkers kunnen voor een omzetstijging van bijna 20% zorgen!

Meer omzet

De KvK heeft, in samenwerking met Unique en OOM, professor Volberda (hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid bij de Erasmus Universiteit) uitgenodigd om ondernemers over dit onderzoek te informeren. Op donderdag 16 oktober jl. liet hij in een uitgebreide presentatie zien hoe het komt dat een investering in medewerkers leidt tot meer omzet voor het bedrijf. Bedrijven die investeren in kennis en organisatie innoveren sneller. Innoverende organisaties hebben 27% hogere rentabiliteit en 19% omzetgroei. Volgens Volberda is het cruciaal dat bedrijven van een Poldermodel met een hiërarchische structuur naar een Deltamodel gaan, met horizontaal management.

Zowel Leo Ammerlaan als banketbakkerij Maison Kelder tonen met voorbeelden aan dat het investeren in mensen in de praktijk daadwerkelijk loont: “Geef je medewerkers de ruimte om fouten te maken, creëer een open deur cultuur”. Bij Ammerlaan is het motto: ‘Alles wat aandacht krijgt groeit!’ Ook bij Brakel Aluminium werpt het zijn vruchten af: ‘als je de zachte kant goed benadert, dan volgen de resultaten vanzelf’.

De Ontmanager en De Groeispiegel, beide deskundig op het gebied van personeelsmanagement en human capital, geven handvatten om deze succesverhalen te vertalen naar het eigen bedrijf. In kleine groepssessies is ingegaan op de eigen, specifieke situatie.

Heeft u deze bijeenkomst gemist? Kijkt u dan op www.kvk.nl/organisatievernieuwing voor een reader met alle informatie. Deze pagina wordt regelmatig verrijkt, bijvoorbeeld met filmpjes van de presentaties en informatie over vervolgworkshops. Geïnteresseerden kunnen zich ook nu al voor de workshops aanmelden via Harald.Feijth@kvk.nl.

InfoPage