Kamp en Kroes lanceren toegangspoort en trefpunt voor startups

29 juni 2015 - Nederland is vandaag weer een stuk aantrekkelijker gemaakt voor startups uit binnen- en buitenland. Sinds vanmiddag hebben deze ondernemers direct en eenvoudig toegang tot ondersteuning, technologie, fiscale informatie en financiële regelingen op maat. De startups worden hierin voorzien via de nieuwe website StartupDelta.org die Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) en Neelie Kroes, startup envoy van EZ, vandaag in Den Haag lanceerden.

Minister Kamp: “Nederland wil ruimte bieden aan ambitieuze ondernemers in binnen- en buitenland zodat zij hier hun talenten kunnen ontplooien, hun bedrijf kunnen laten groeien en werkgelegenheid kunnen creëren. Van alle nieuwe banen in Nederland is 40 procent afkomstig van bedrijven die vijf jaar geleden nog niet bestonden. Met StartupDelta.org geven wij deze ondernemers de extra steun die zij verdienen. Zo vergroten we de kans dat zij hun jonge bedrijven kunnen ontwikkelen tot ondernemingen met internationale allure.”

Startup envoy Kroes: “De ambitie van StartupDelta is dat Nederland tot de top drie startuplocaties van Europa gaat behoren. Met deze portal zorgen we niet alleen dat Nederlandse startups zichtbaar zijn voor de hele wereld, maar ook dat buitenlandse starters snel hun weg kunnen vinden in ons land. Door hier samen met alle spelers aan te bouwen, ontstaat er een dynamische marktplaats voor alles wat de startup te bieden heeft of nodig heeft om in Nederland te groeien. De kracht van het Nederlandse startupecosysteem is gebaseerd op "joining and sharing" en deze portal zal daaraan een enorme impuls geven.”

Mondiale trefplaats voor startups, investeerders en adviseurs

Met het initiatief StartupDelta.org wil het kabinet de internationale positie van startups in Nederland versterken en innovatieve buitenlandse startups overtuigen om zich hier te vestigen. Op StartupDelta.org laten meer dan 1.000 Nederlandse startups en technologiebedrijven zien wat zij in huis hebben. Daardoor kunnen zij snel in contact komen met elkaar, met potentiële investeerders en met gespecialiseerde adviseurs. Elf adviseurs van de Kamer van Koophandel zijn via de site te bereiken voor advies op maat in het Nederlands en Engels. Ook Nederlandse ambassades en consulaten zijn betrokken bij de ontwikkeling van het portaal. Zij kunnen buitenlandse investeerders en ondernemers met één klik doorverwijzen naar het Nederlandse startup netwerk. Daarnaast biedt StartupDelta.org nieuws, toegang tot technologie, talent en instrumenten die startups nodig hebben, een vacaturebank en een netwerk van investeerders en mentoren.

StartupDelta.org is in samenwerking met EZ ontwikkeld door StartupJuncture en DutchBaseCamp. Deze Nederlandse stichtingen, opgericht door startups, zetten zich in om jonge startup ondernemers met ambitie in Nederland ruimte te bieden. Naast alle publieke informatie van bijvoorbeeld Ondernemersplein, is er een privaat deel met informatie over investeerders. IBM Nederland heeft de site gebouwd en stelt technologie beschikbaar om startups verder te helpen. Door deze bijzondere publiek-private samenwerking biedt StartupDelta.org ondernemers alle faciliteiten die zij nodig hebben om te investeren, te innoveren en te groeien.

InfoPage