KvK, a.s.r., SAP, de Volksbank en Waterleiding Maatschappij Limburg sluiten zich aan bij Betaalme.nu

9 mei 2017 - Opnieuw hebben vijf grote bedrijven zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief dat ernaar streeft dat rekeningen van leveranciers uit het MKB binnen dertig dagen worden betaald. De nieuwe deelnemers zijn a.s.r. , SAP, de Kamer van Koophandel (KvK), de Volksbank, en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML).

Mkb-bedrijven moeten nu vaak lang wachten op hun geld voor geleverde goederen en diensten. Daardoor kunnen deze leveranciers soms in grote problemen komen. Met Betaalme.nu moet die problematiek worden ingeperkt. “Onze missie is om het leven van ondernemers makkelijker te maken. Bij deze missie hoort dan ook dat de Kamer van Koophandel vlot en binnen de gestelde termijn van 30 dagen haar leveranciers betaalt”, zegt Henk ten Cate, CFO van KvK. “a.s.r. wil ondernemers graag helpen”, stelt ook Jos Baeten, CEO van a.s.r. “Het is voor ons dan ook een logische stap om het initiatief Betaalme.nu te omarmen en betalingen aan onze leveranciers per direct uit te voeren zodra deze de juiste goedkeuringen hebben. Wij willen de ondernemers waar wij zaken mee doen niet nodeloos lang op hun geld laten wachten.”

1,6 miljard euro aan facturen

Uit de laatste rapportage van Betaalme.nu blijkt dat de grote afnemers die aan het initiatief deelnemen vorig jaar voor 170.000 leveranciers uit het mkb een betaaltermijn hebben gehanteerd van maximaal dertig dagen. Dit betrof 1,6 miljard euro aan facturen. De 45 deelnemers aan Betaalme.nu zijn: HEINEKEN Nederland, Randstad, Jumbo, FrieslandCampina, KPN, NS, TomTom, Rabobank, ING, ABN Amro, PGGM, Schiphol, Havenbedrijf Amsterdam, ABP, APG, Cargill, Achmea, Enexis, Gasunie, Nederlandse Energiemaatschappij, ISS, Van Oers United, USG People, PostNL, Rijk Zwaan, Koninklijke Philips Nederland, Shell, ProRail, NAM, HVC, Wereldhave, de Gemeente Rotterdam, Olympia, Vion, Unilever Nederland, Basiq Dental, Van Lanschot, NIBC Bank, Royal Cosun, Intrum Justitia, KvK, a.s.r., de Volksbank, SAP en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). De manifesten waarin de bedrijven aangeven hoe ze hun deelname in de praktijk brengen, staan op de website van Betaalme.nu.

InfoPage