KvK in de Nationale Financieringswijzer: www.nationalefinancieringswijzer.nl

21 september 2015 - Financiers, brancheorganisaties en overheid gaan samenwerken in de Nationale Financieringswijzer, zo kondigden zij vandaag aan tijdens de mkb-top over financiering te Den Haag. Tijdens de top, die in het teken stond van samenwerking en passende financiering, opende Minister Kamp van Economische Zaken de nationalefinancieringswijzer.nl.

De Nationale Financieringswijzer (NFW) helpt ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. Het portaal komt voort uit een brede samenwerking van financieringskoepels, brancheorganisaties en overheid. De Nederlandse Vereniging van Banken, de ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel (KvK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn founding partners. De KvK neemt deel als overheidsorganisatie.

Minister Kamp van Economische Zaken zegt hierover: “Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website ‘Nationale Financieringswijzer’ worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen”.

KvK-bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk : “De KvK is voor ondernemers hét contactpunt voor informatie van de overheid, en dit geldt natuurlijk ook voor subsidies en borgstellingen. De expertise van de KvK sluit goed aan bij het initiatief van de Nationale Financieringswijzer. De KvK Financieringsdesk heeft zich sinds de oprichting in 2014 inmiddels bewezen als overheidspartner, met kennis van zaken en een groot netwerk voor onafhankelijk advies en doorverwijzing.  In het eerste half jaar van 2015 ontvingen wij al meer dan 5.000 vragen van ondernemers over financiering. Goed opgeleide adviseurs beantwoorden vragen van ondernemers over financiering. Ruim 130.000 unieke bezoekers bezochten het eerste halfjaar van 2015 al de financieringspagina’s van kvk.nl en ondernemersplein.nl. De Nationale Financieringswijzer gaat het voor ondernemers nog gemakkelijker maken om financiering te vinden. De KvK draagt daar graag aan bij als onafhankelijke en betrouwbare overheidsorganisatie.”

Ga voor meer informatie naar www.nationalefinancieringswijzer.nl

InfoPage