KvK presenteert boek over technologie die de wereld radicaal verandert

Prins Constantijn neemt eerste exemplaar in ontvangst

10 februari 2017 – Vanmiddag heeft Prins Constantijn van Oranje het eerste exemplaar van het boek ‘Blockchain: de technologie die de wereld radicaal verandert’ in ontvangst genomen. Bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel beveelt het boek van harte aan. “Blockchain gaat de wereld veranderen. Er is geen tijd te verliezen,” zegt Zuiderwijk in het voorwoord van het boek. “We willen voorop lopen in de ontwikkelingen en ondernemers snel de juiste informatie geven. Het boek heeft een praktische opzet en geeft tips en oefeningen om zelf met blockchain aan de slag te gaan.” De uitreiking vond plaats op 10 februari 2017 tijdens de Dutch Blockchain Hackathon, die was georganiseerd door DutchChain.

Blockchain wordt als de tweede grote digitale revolutie na de introductie van het internet gezien. Maar wat is het eigenlijk en hoe kun je er zelf mee aan de slag? Daarover gaat dit boek. Blockchain kan bestaande businessmodellen op zijn kop gaan zetten en heeft waarschijnlijk een groot effect op het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid. Het boek is geschikt voor beginners en gevorderden.

Foto: Jeroen Bos Fotografie
Foto: Jeroen Bos Fotografie

Over de auteurs

Simone Vermeend is werkzaam als Innovation Lead bij NN Group en is verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van innovatie-experimenten. Dit boek is op persoonlijke titel geschreven. Daarvoor was ze werkzaam als productmanager en marketeer. Ze studeerde International Business en International Economics.
Perry Smit is werkzaam bij het innovatielab van de Kamer van Koophandel. Hier volgt hij intensief de aankomende technologieën die mogelijk impact hebben op ondernemerschap en bijdragen aan eenvoudiger ondernemen. In samenwerking met ondernemers bedenkt en begeleidt hij de KvK-pilots om haalbaarheid en kansen van nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken.

ISBN 978-94-92460-14-1

InfoPage