KvK roept bedrijven op om mee te doen aan de MKB Innovatie Top 100

Inschrijven voor de 12e editie kan nog tot 15 april

27 februari 2017 - De Kamer van Koophandel (KvK) roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de twaalfde MKB Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland. Inschrijven kan nog tot 15 april aanstaande via www.mkbinnovatietop100.nl.

Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemde eens het winnen voor hem een doorbraak in de markt. En Steinar Henskes, CEO van Bird Control Group, over de Top 100: “De notering in de MKB innovatie Top 100 gaf ons internationaal de body om door te breken.” Vorig jaar veroverde Yoni de eerste plaats met innovatieve tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen.

Impact voor de samenleving

De nominaties worden beoordeeld op hun impact voor de branche en de samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen 11 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in het najaar bekendgemaakt, tijdens de Dag van de Innovatie van de KvK.

Jury

In mei gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek, onder meer via Google.

InfoPage