KVK waarschuwt voor malafide inschrijfsite en uittrekselsite

8 oktober 2018 - Via de website inschrijving24.nl  is het niet mogelijk om een inschrijving van een bedrijf in het Handelsregister van KVK te verkrijgen. De website vermeldt dat dit wel kan en vraagt daar geld voor.

Het is voor de rechtsvormen eenmanszaak, cv en vof niet mogelijk om via een website als ‘inschrijving24.nl’ een inschrijving in het Handelsregister te verkrijgen. Hiervoor moet je persoonlijk langs komen bij KVK. Dit geldt echter alleen voor eenmanszaken en personenvennootschappen en niet voor bv's en nv's. Zij kunnen zich inschrijven via de notaris.
Schrijf je dus niet in via www.inschrijving24.nl, maar maak een afspraak met KVK via www.KVK.nl. KVK werkt met geen enkele partij samen voor de inschrijving van de rechtsvormen eenmanszaak, cv en vof.

KVK heeft het bedrijf ‘De Jong B.V.’ (de houder van de domeinnaam inschrijving24.nl) aangeschreven met het verzoek om deze handelswijze te staken en onderneemt verdere juridische stappen tegen de eigenaar van De Jong B.V., de heer M. Dam, om de site uit de lucht te krijgen.

Hetuittreksel.nl

Ook is het niet mogelijk om via de website hetuittreksel.nl officiële uittreksels uit het KVK Handelsregister te verkrijgen. De website vermeldt dit wel, maar wat je krijgt zijn geen officiële KVK uittreksels. De uittreksels die via deze website worden aangeboden bevatten onder meer gegevens over de kredietwaardigheid van bedrijven. KVK kan de juistheid en volledigheid van deze uittreksels niet garanderen.

InfoPage