KVK:BETA_challenge: ontwikkelaars helpen startende IT-bedrijven

28 juni 2016 - Deze zomer organiseert de Kamer van Koophandel de challenge KVK:\BETA_. Deze challenge daagt ondernemers uit een tool te ontwikkelen die IT-startups helpt. De prijs van €15.000,-, mag de winnaar naar eigen inzicht gebruiken. Bovendien heeft de winnaar automatisch de opdracht de tool verder te ontwikkelen.

Voor het vertalen van een goed idee naar een succesvol bedrijfsplan is een van de stappen vooraf onderzoek doen. Daarvoor is data nodig en die is er, maar soms moeilijk te vinden en te gebruiken. Er zijn veel verschillende databronnen en verscheidene manieren ermee om te gaan. De KvK wil allerlei data toegankelijker maken en zo de succeskansen voor IT-startups vergroten. Daarom is een challenge uitgeschreven voor een tool die het IT-startups makkelijker maakt met data te voorzien in relevante marktinformatie, een concept te valideren of het ondernemingsplan te onderbouwen.

Criteria:

De tool moet aan de volgende selectiecriteria voldoen:

  • De doelgroep is die van plaats-ongebonden IT-ondernemers: van webshops tot app-bouwers en van functioneel beheerders tot web-designers.
  • De tool koppelt meerdere databronnen. Denk naast de data van KvK dus aan open databronnen. Veel gekoppelde databronnen is een pre.
  • De tool maakt het makkelijk om de verschillende databronnen te gebruiken en te combineren, met een goede UX/UI.

Van start

Deelnemen aan de challenge kan via www.kvkbeta.nl. Aanmelden kan tot 18 juli. Uit de inzendingen worden op 2 augustus 10 ideeën geselecteerd. De bedenkers helpen we het product verder te ontwikkelen met:

  • twee workshops voor het maken van een businessmodel en prototype;
  • een workshop om pitching skills aan te scherpen;
  • kaartjes voor het evenement Inspiration360 van NLGroeit.

Tien geselecteerde kandidaten pitchen hun doorontwikkelde product op 23 september voor een vakjury. De winnaar ontvangt € 15.000,- om zijn tool te ontwikkelen én heeft direct de KvK als klant.

InfoPage