Snelle wegwijzer voor ondernemers over geldzaken

25 juni 2014 - Nieuw gratis telefoonnummer KvK-Financieringsdesk: 0800-1014

De KvK-Financieringsdesk heeft een nieuw gratis telefoonnummer: 0800-1014. Deze onafhankelijke desk beantwoordt alle vragen van ondernemers over geldzaken. Het nummer is gemakkelijk te onthouden met het rijmende zinnetje:
‘Zoekt u een financier?
Bel nul-achthonderd- een-nul-een-vier.’

De KvK-Financieringsdesk helpt ondernemers bij hun zoektocht naar geld. Vorige week meldde McKinsey in zijn onderzoek ‘Het kleinbedrijf, grote motor van Nederland’ dat het MKB zeer moeilijk aan kapitaal kan komen. Alternatieven voor bankkrediet worden belangrijker. Ondernemers kunnen hun zoektocht naar financiering beginnen op de website van het Ondernemersplein (www.ondernemersplein.nl/financiering). Daar staan diverse tips. Ook wordt hier informatie ontsloten van andere organisaties die informatie over financiering bieden, zoals de Ondernemerskredietdesk, Qredits en de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). Sinds het begin van dit jaar hebben al duizenden ondernemers hun weg naar de website en de KvK-Financieringsdesk gevonden.

De KvK-Financieringsdesk is begin dit jaar ingesteld op verzoek van minister Kamp van Economische Zaken en de Tweede Kamer. Aanleiding was dat het voor veel ondernemers lastig is om aan financiering te komen. De KvK is als overheidsorganisatie niet verbonden aan een particuliere geldschieter.

InfoPage