Nieuw RTL Z-programma ‘De Groei Challenge’ zoekt succesvolle ondernemers met lef én groeiambitie

3 juni 2016 - Succesvolle ondernemers met lef opgelet! RTL Z is op zoek naar goedlopende bedrijven die klaar zijn voor een volgende stap. Bedrijven met een concrete groeiambitie die daarbij gecoacht willen worden door vooraanstaande én ervaren mensen kunnen zich aanmelden voor ‘De Groei Challenge’. Dit nieuwe tv-programma is dit najaar te zien bij RTL Z en komt tot stand in samenwerking met de Kamer van Koophandel. Aanmelden kan via deze link.

In 'De Groei Challenge' zoekt presentator Rens de Jong, samen met een jury van doorgewinterde entrepreneurs, de ultieme scale-up. Negen bedrijven krijgen de kans hun groeiplannen te pitchen aan de jury. Slechts drie ondernemers gaan door naar de volgende ronde. Die bestaat uit diverse challenges. Elke aflevering kent een nieuwe uitdaging. De ondernemers moeten gedurende twee maanden keihard aan de slag om de gestelde targets te realiseren. Ze kunnen voor advies terugvallen op één van de juryleden, die als hun vaste coach is aangesteld. Maar uiteindelijk maakt diezelfde jury wel een keuze: de ondernemer die de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt, wint uiteindelijk ‘De Groei Challenge’.

Met de komst van ‘De Groei Challenge’ zet RTL Z een volgende en verbredende stap. “Niet alleen een nieuwe titel waarin het ondernemerschap gevierd en ontleed wordt, maar tegelijk ook een programma dat alles in zich heeft; spanning, strijd, krachtmetingen met de soms harde realiteit, emoties van de ware entrepreneurs en nog zoveel meer elementen die ondernemen zo boeiend maken. Geweldig om dit samen met de KvK op de buis te brengen”, aldus Marco Louwerens, zenderdirecteur van RTL Z.

Rob Coolen, lid van de Raad van Bestuur KvK: “De KvK heeft veel concrete informatie en kennis waar ondernemers en de RTL Z-kijker direct van kunnen profiteren. Met niet alleen data uit het Handelsregister, maar ook met kennis over innovatie, groei, financiering en internationaal ondernemen helpen we ondernemers verder. Dit programma laat het grote publiek meeleven met de uitdagingen die ondernemers tegenkomen.”

‘De Groei Challenge’ wordt geproduceerd door Zodiak Nederland.

Uitzending: ‘De Groei Challenge’ is dit najaar te zien bij RTL Z.

InfoPage