Shell LiveWIRE Award 2014 winnaars bekend

2 december 2014 - LG Sound BV wint juryprijs, Netics BV publieksprijs.

Op dinsdag 2 december is de Shell LiveWIRE Award 2014 gewonnen door Yousef Yousef van LG Sound BV – een bedrijf dat een duurzame techniek heeft ontwikkeld om via  ultrasone geluidsgolven de algenstand terug te dringen. Met meer dan 50% van de stemmen wonnen Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp van Netics BV de Shell LiveWIRE Publieksprijs 2014.

“Ik ben ontzettend blij met het winnen van deze award. Het geeft ons als team erkenning voor ons product. Erkenning die wij ook hopen te ontvangen van toekomstige Nederlandse klanten, zoals waterbedrijven”, zei Yousef Yousef. “LG Sound heeft de afgelopen maanden veel gehad aan de coaching en begeleiding vanuit Shell en de Kamer van Koophandel. Ook heb ik het als zeer inspirerend ervaren meer te leren over andere ondernemers die ik ontmoet heb via het Shell LiveWIRE netwerk.”

“Innovatie verandert de wereld, creëert banen en zet ideeën die ons leven ten goede veranderen om in werkelijkheid,” zei Tim Rowe oprichter en CEO van het prestigieuze Cambridge Innovation Center, die de Award uitreikte. “Innovatief ondernemerschap is een van de meest effectieve instrumenten om een betere wereld te creëren. Het is mooi om te zien hoe partijen als Shell en de Kamer van Koophandel jonge Nederlandse start-ups helpen een volgende stap te maken.”

De Shell LiveWIRE Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge ondernemer (onder de 35 jaar) die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit. Aan de juryprijs is een cheque van 10.000 euro verbonden.

Dit jaar bestond de jury uit  Pieter Waasdorp - Directeur Ondernemerschap van Ministerie van Economische Zaken; Tjarda Molenaar  - Managing Director Dutch Private Equity & Venture Capital Association (NVP);  Rinke Zonneveld - Algemeen Directeur InnovationQuarter en Lieke Lamb – Trendwatcher en mede-eigenaar Bureau Trendwatcher.com. De vier finalisten, GainPlay Studio, LG Sound BV, Netics BV en ParkFlyRent werden beoordeeld op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie.

Namens het management van Shell Nederland was Linda van Schaik, General Manager Shell Retail Benelux en Frankrijk, aanwezig tijdens de award ceremony. Zij zei: “Het is fantastisch om op een dag als vandaag te kunnen zien en horen waar jonge Nederlandse ondernemers mee bezig zijn. Innovatie en ondernemerschap zijn de sleutel tot economisch succes voor Nederland en het Shell LiveWIRE programma is een geweldige broedplaats en etalage voor innovatie.”

Claudia Zuiderwijk, Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel, partner en uitvoerder van het Shell LiveWIRE programma, zei: “De aanwas van jonge innovatieve ondernemers vormt meer dan ooit de basis van de Nederlandse economie. Daarom is het belangrijk dat we ook vanuit de Kamer van Koophandel continu aandacht vragen voor innovatie, door bijvoorbeeld  de verbinding te leggen tussen innovatieve start-ups en grotere, gevestigde bedrijven.”

Winnaars Shell LiveWIRE Award 2014

Linda van Schaik- General Manager Shell Retail Benelux en Frankrijk, Yousef Yousef – LG Sound BV, Claudia Zuiderwijk, Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel, Tim Rowe - oprichter en CEO van het prestigieuze Cambridge Innovation Center

Foto: Janus van den Eijnden

InfoPage