Nlgroeit gooit nieuwe netwerken open voor snelgroeiende noordelijke ondernemers

8 november 2017 - Nlgroeit gooit op 14 november in Thialf Heerenveen in aanwezigheid van Koningin Máxima nieuwe netwerken en markten open voor snelgroeiende noordelijke ondernemers. In Groningen, Friesland en Drenthe is er een grote groeipotentie onder ondernemers. Het snelst groeiende bedrijf van Nederland komt uit Friesland (VoIPGRID groeide in 2015 en 2016 met meer dan 1.600 procent per jaar), Catawiki is de succesvolle antiekveilingsite uit Drenthe en Ben Woldring is uitgegroeid tot een Gronings icoon die op jonge leeftijd al naam maakte met vergelijkingssites.

Maar naast de goede voorbeelden is er in het noorden van Nederland nog veel te winnen. De economie zit in de lift. Maar de groei van het aantal bedrijven in de drie noordelijke provincies is al enkele jaren lager dan het gemiddelde van Nederland. De kansen op het ontstaan van snelle groeiers zijn daardoor getalsmatig kleiner. De hoogste tijd om dit groeipotentieel verder te stimuleren.

Bij Groeien in het Noorden zijn (snel) groeiende ondernemers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe aanwezig. Doel is startende en gevestigde ondernemers te inspireren en te laten groeien door ze te voorzien van (regionale) rolmodellen en het aanbieden van relevante kennis en netwerken van mentoren en partijen die kunnen helpen hun ondernemersvaardigheden te verbeteren. Tijdens de bijeenkomst kunnen de ondernemers deelnemen aan rondetafelgesprekken met een Groei-ambassadeur, maar ook in gesprek gaan met organisaties die zich bezig houden met ondernemersvaardigheden zoals businessschools, programma’s en opleidingen gericht op de groei van de ondernemer.

“Nederland is het land van de vele startups, niet van de vele snelle groeiers,” zei Koningin Máxima bij de lancering van nlgroeit in januari 2016. Nlgroeit is nog relatief onbekend in Noord-Nederland. Op 14 november vindt een kick-off-event plaats in Thialf voor groeiende mkb-ondernemers uit Friesland, Groningen en Drenthe. Koningin Maxima is aanwezig en neemt actief deel aan het programma om de boodschap van nlgroeit kracht bij te zetten. Elke ondernemer van een snelgroeiend bedrijf die op 14 november aan tafel zit, kan rekenen op een match met een ervaren mentor, vaak CEO’s van succesvolle Nederlandse groeiers op landelijk en internationaal niveau.

Nlgroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en Nlevator, is een programma van en voor ondernemers met ambitie die elkaar willen helpen om groei te realiseren. Koningin Máxima is aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.


Aanmelden kan via https://www.nlgroeit.nl/evenement/noordnederland-groeit

InfoPage