Nu alle bedrijfsinformatie in één app beschikbaar: KvK App Handelsregister

5 juni 2014 - Kamer van Koophandel ontsluit met eerste app schat aan bedrijfsinformatie

Ondernemers kunnen vanaf 5 juni a.s. met een app het volledige Handelsregister raadplegen. Met de KvK App Handelsregister kan de ondernemer snel en eenvoudig controleren met wie hij zaken doet. De introductie van de KvK App is de eerste stap van de Kamer van Koophandel in de uitbreiding van haar digitale dienstverlening via mobiele kanalen.

Informatie vanuit het Handelsregister ondersteunt ondernemers in het zakendoen. Met de bedrijfsgegevens, die nu ook mobiel beschikbaar zijn, kan een ondernemer beter voorbereid zaken doen. Zo vertelt informatie over de vestiging van een bedrijf met wie een ondernemer te maken heeft. En geeft de inschrijving inzicht in wie de eigenaar is van een onderneming en wie tekenbevoegd is.

Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur licht toe: “Informatie die ondernemers helpt ondernemen moet in onze ogen altijd en overal toegankelijk zijn. De schat aan gegevens in het Handelsregister is nu met de KvK App Handelsregister ook beschikbaar via smartphones . Hierdoor kan iedereen in Nederland, en straks ook over de grens, zeker zijn met wie hij zaken doet. De gegevens vanuit het Handelsregister horen bij de ondernemer. Wij geven deze bedrijfsinformatie nu in het mobiele kanaal terug aan bedrijven.”

Gebruik

Er zijn volop praktische redenen om snel de gegevens in de KvK App Handelsregister te raadplegen. Bijvoorbeeld om zeker te zijn of een bedrijf nog ingeschreven staat, of een contactpersoon inderdaad de eigenaar van het bedrijf is en om zelf te kijken of het eigen bedrijf wel juist vermeld staat in het Handelsregister. Met de komst van de eerste KvK App Handelsregister is deze informatie nu laagdrempelig en snel beschikbaar. De komende maanden zal de KvK meer diensten via de app aanbieden.

De KvK App Handelsregister is gemaakt voor IOS, Android en Windows. De Kamer van Koophandel ondersteunt ondernemers bij groei, innovatie en internationaal ondernemen. De KvK biedt ondernemers passende data, kennis en de juiste netwerken. De KvK App Handelsregister geeft altijd en overal toegang tot de juiste bedrijfsinformatie. Nu is bedrijfsinformatie in één app beschikbaar. Download direct nu in een van de stores.

www.kvk.nl/handelsregisterapp

InfoPage