Omar Munie doet zijn verhaal op KVK Startersdag

28 juni 2018 - Bekende tassenontwerper start bedrijf in huis van koningspaar

Dromen worden werkelijkheid voor de Nederlandse tassenontwerper Omar Munie. Nederlandse sterren lopen weg met hem én met zijn designs. Zijn tassen zijn te koop bij internationale warenhuizen Macy’s en Harrods. En nu wordt hij de buurman van onze koning en koningin. Hij gaat in het huis naast Paleis Noordeinde van koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn eigen 2000m2 dreamfactory opzetten.

Starters helpen

Van Oprah Winfrey tot Leontien van Moorsel, ze zijn trotse eigenaar van een tas van Omar Munie. Omar wil echter niet alleen bekende sterren voorzien van zijn designs, hij wil ook graag startende ondernemers een hart onder de riem steken. Daarom doet de succesvolle ondernemer tijdens de KvK Startersdag zijn verhaal: “14 jaar geleden begon ik met niets. Ik probeerde mijn tassen te verkopen, maar geen van de 40 winkeliers toonde interesse. Sterker nog, ze geloofden niet eens dat ik die mooie tassen zelf gemaakt had. Toch hield ik vol en nu leef ik mijn droom. Geef dus nooit op, ook al is het niet altijd even makkelijk!”.

Online

Op zaterdag 30 juni komen duizenden ondernemers in spé naar de KVK Startersdag in Zwolle, Rotterdam en Urmond. Is de starter niet in de gelegenheid om fysiek aanwezig te zijn, dan is de online Startersdag een goed alternatief. Naast informatie over het vinden van klanten, geldzaken en netwerken, kan je je ook aanmelden voor inspiratiesessies met ondernemers die de klappen van de zweep kennen. Eén daarvan is Omar. Hij wil graag zijn kennis doorgeven: “Alle begin is moeilijk. Ik weet dat als geen ander. Als ondernemer heb je best wel zorgen. Je bedrijf is je kindje en je stelt je geregeld vragen als ‘Ga ik het wel redden?’ en ‘Zit ik wel op de goede weg?’ Nu ben ik 14 jaar verder en heb ik het goed voor elkaar. Tijd om terug te geven. Dit doe ik op verschillende manieren. Een daarvan is dat ik graag mee werk aan de KVK Startersdag om startende ondernemers te voorzien van tips. Al zou ik er maar 1 helpen, dan ben ik al blij”.

Jong volwassen

Omar vertelt zijn bijzondere verhaal. Dit is live te volgen in Rotterdam of via het online programma. Omar kwam op zijn negende als vluchteling samen met zijn broertjes en zusjes uit Somalië naar Nederland. Zijn moeder kwam vier jaar later. “Ik miste mijn moeder verschrikkelijk, maar we werden in Nederland wel goed opgevangen. Ik ben al jong volwassen geworden. Ik was vooral bezig met overleven.”

Droom

Het woord droom is belangrijk voor Omar. Het is inmiddels niet alleen maar een woord voor hem, maar een levenswijze. “De belangrijkste tip die ik voor starters heb is: droom en blijf dromen. Dit is het startpunt van alles. Ik leef mijn droom. Ik dagdroom dagelijks over alles wat ik nog wil en pas daarna lukt het me om mijn dromen werkelijkheid te maken. Zo stond ik letterlijk voor het huis van de koning naast Paleis Noordeinde en dagdroomde dat ik dat pand zou bezitten en er een dreamfactory van zou maken. In deze droomfabriek zit alles dat me lief is. Hier leren mensen die als kansarm betiteld worden het vak van tassen maken zodat ook zij weer hun dromen kunnen gaan verwezenlijken. Je kan er kijken hoe tassen ontworpen en gemaakt worden. En natuurlijk kan je er ook tassen kopen. Nu wordt ook deze droom werkelijkheid en word ik de buurman van de koning en koningin. Hoe fantastisch is dat?”

Tips

Als Omar drie tips mag geven aan startende ondernemers, dan weet hij die direct te vertellen. “De eerste heb ik al gegeven: Droom en blijf dromen! De tweede tip is dat je goede mensen om je heen moet verzamelen die je 100% vertrouwt. Ook die les heb ik geleerd over de jaren. Mensen die zich aanbieden onder het mom je graag te willen helpen, blijken later minder oprecht te zijn dan je dacht. Deze is dus heel belangrijk voor je succes. Tot slot zou ik zeggen: Geef je succes door of geef wat terug aan de maatschappij. Dit kan op tientallen manieren. Blijf ook altijd aardig! Klant is koning en ga niet naast je schoenen lopen als je succes hebt. Ik ga zelf 4 a 5 keer per week bij mijn moeder op bezoek. Die houdt mij wel met beide benen op de grond!”

Ben je benieuwd naar het verhaal van Omar Munie over het ondernemerschap en het starten van een bedrijf? Meld je dan aan voor de Startersdag in Rotterdam of het online programma op 30 juni via: www.kvk.nl/startersdag

Wij nodigen de pers van harte uit een kijkje te komen nemen op de KVK Startersdag. Kom kijken hoeveel inspiratie er te halen valt of maak mee hoe tassenontwerper Omar Munie live in Rotterdam zijn verhaal doet en tips geeft aan starters. Omar heeft ook tijd om de pers te woord te staan. Neem contact op met één van de woordvoerders van de KvK voor meer informatie. Mail naar pers@kvk.nl of bel 06-25686271

InfoPage