Ondernemersplein.nl: nieuwe online dienst voor ondernemend Nederland

20 januari 2014 - Ondernemers willen ondernemen. Maar meer dan hun lief is, zijn ondernemers vooral bezig met regelzaken en papierwerk. De nieuwe online dienst, www.ondernemersplein.nl, moet daar definitief een eind aan maken. Ondernemend Nederland kan er terecht voor alle informatie van de (semi)overheid om slagvaardig te kunnen ondernemen en innoveren. Zo wordt het snel en eenvoudig zakendoen met de overheid. Minister Kamp van Economische Zaken opende 20 januari 2014 officieel dit Ondernemersplein.nl.

Het Ondernemersplein.nl is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Alle informatie van de (semi)overheid op het gebied van ondernemen is nu te vinden op www.ondernemersplein.nl. Gebundelde kennis voor elke fase van het ondernemerschap zoals starten, groeien, vernieuwen en zelfs beëindigen van een bedrijf. Geen dubbele informatie, maar wel alles over wetten en regels, duurzaam ondernemen, innovatie en zakendoen op lokaal, regionaal en internationaal niveau.

Gemak

Het Ondernemersplein.nl streeft ernaar om alle actuele en complete informatie voor de ondernemer bij elkaar te brengen in één online dienst. De gebruikers kunnen informatie zelf eenvoudig filteren op branche, regio of een bepaald onderwerp. In de toekomst kan men zelfs via een persoonlijke pagina een stuk gemakkelijker zakendoen met de overheid. Het aanvragen van een vergunning, het indienen van subsidieverzoeken of het inschrijven in het handelsregister; het kan allemaal in een handomdraai. De online dienst is optimaal afgestemd op de ondernemer. Dát is het doel van het Ondernemersplein.nl.

Ontmoetingsplaats

Het Ondernemersplein.nl is een ontmoetingsplaats voor en door ondernemers. Het online concept is van meet af aan in nauwe samenwerking met ondernemers ontwikkeld. Deze co-creatie blijft ook na de lancering op 20 januari van kracht:  ondernemers kunnen blijven helpen met het verbeteren en het verfijnen. Diensten als online webinars (e-learning) en video's maken trends en nieuwe ontwikkelingen zichtbaar. De 'verhalen app' met inspirerende ontboezemingen van (top)ondernemers sporen de ondernemer aan om vooral ook ondernemer te blijven. Op zich al een uitdaging in deze onbestendige tijd.

www.ondernemersplein.nl

InfoPage