Rising Star nieuwe kwartaal innovatieprijs voor ondernemers

16 februari 2015 - Innovatieprijs van Kamer van Koophandel en Shell speciaal voor ondernemerstalent

Shell LiveWIRE en de Kamer van Koophandel introduceren Rising Star, een nieuwe innovatieprijs die eens in het kwartaal wordt uitgereikt aan die innovatieve ondernemer die jury en publiek weet te overtuigen van de toegevoegde waarden van zijn of haar innovatieve product of dienst.  Rising Star is een aanvulling op het internationale  LiveWIRE programma dat ook in Nederland innovatief ondernemerschap bij ondernemers stimuleert. Innovatieve, ambitieuze ondernemers met een onderneming die niet langer dan vijf jaar bestaat, kunnen zich vanaf 16 februari a.s. inschrijven op www.livewire.nl. Op 21 mei 2015 wordt de eerste Rising Star bekendgemaakt. De winnaar ontvangt €2.500,- en een podiumplaats.

Claudia Zuiderwijk, Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel, partner van LiveWIRE: “Ik ben zeer enthousiast over Rising Star. Via Rising Star gaan we  vier keer per jaar innovatieve ondernemers een extra ‘boost’ geven voor hun ambities. Deze ondernemers vormen meer dan ooit de basis van de Nederlandse economie.”
Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland voegt toe: “Het is belangrijk dat we in Nederland laten zien welke veelbelovende innovaties plaatsvinden en wat een kracht aan ondernemerschap we in huis hebben. Om die reden vragen Shell en de Kamer van Koophandel continu aandacht voor innovatie en ondernemers en geven we hen een podium en erkenning.”

Innovatieprijs

Rising Star geeft innovatieve ondernemers een podium. Ieder kwartaal wordt door een jury én via een online competitie de Rising Star verkozen. Het publiek kan direct stemmen. Kandidaat ondernemers met een bedrijf dat niet langer dan vijf jaar bestaat, kunnen zich voor de eerste verkiezing tot 29 maart a.s. aanmelden. Iedere inzending dient een innovatief karakter te hebben. Dat wil zeggen dat product/dienst vernieuwend is en toegevoegde waarde heeft ten opzichte van bestaande producten en diensten. Een commissie selecteert vijf finalisten die middels een videopitch op www.livewire.nl het publiek kunnen overtuigen hun stem uit te brengen. Op basis van de beoordeling van de vakjury (60%) en de online verkiezing (40%) wordt bepaald wie de eervolle titel Rising Star mag voeren. Op 21 mei a.s. wordt de eerste Rising Star bekendgemaakt tijdens de Shell Ecomarathon in Rotterdam.  

Innovatie stimuleren

Het belang van innovatief ondernemerschap voor de Nederlandse economie is groot. Jonge  ondernemers zijn de groeiers van de toekomst en dragen bij aan werkgelegenheid en een sterkere marktpositie van Nederland. Shell LiveWIRE en de Kamer van Koophandel bieden ambitieuze innovatieve ondernemers ondersteuning. Dit betekent begeleiding, toegang tot een sterk netwerk, masterclasses en online tools om hen te helpen groeien. Ruim 600 Nederlandse ondernemers maken gebruik van het drie jaar durende LiveWIRE programma.
Ieder jaar vindt naast Rising Star de Shell LiveWIRE Award plaats waar jonge innovatieve ondernemers een groot podium wordt geboden. Inschrijven voor de Award is al mogelijk via www.livewire.nl. De Shell LiveWIRE Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge ondernemer (onder de 35 jaar) die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit. Aan deze prijs is een cheque van €20.000,- verbonden.

Voor meer informatie www.livewire.nl/nl/risingstar  of  www.livewire.nl

InfoPage