Samenwerking Kamer van Koophandel met Brainport Development bekrachtigd

15 juli 2014 - De Kamer van Koophandel en Brainport Development tekenen 15 juli in Eindhoven een samenwerkingsovereenkomst om de internationale dienstverlening aan bedrijven te verbeteren. De organisaties gaan samenwerken om Brabantse ondernemers met internationale ambities verder te helpen.

Bedrijven in de Brainport Regio Eindhoven kunnen daardoor gemakkelijker en sneller gebruik maken van het internationale netwerk en het advies van de partners binnen het Enterprise Europe Netwerk (EEN). De samenwerking zal de internationale samenwerking op het gebied van technologie en innovatie een krachtige impuls geven.

Jaap Docter, directeur regionale dienstverlening KvK: “Brainport Development is voor ons een unieke samenwerkingspartner. Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties werken hier samen op een manier waar heel Nederland met veel bewondering naar kijkt.”

Internationaal netwerk intermediairs

Het Enterprise Europe Netwerk (EEN) is een netwerk van intermediairs in Europa dat het mkb faciliteert in internationale samenwerking. EEN telt zeshonderd organisaties, waaronder technologiecentra van universiteiten, Kamer van Koophandel en instellingen voor regionale ontwikkeling, verdeeld over ruim veertig landen.

Imke Carsouw, algemeen directeur Brainport Development: ”Voor Brainport is dit een belangrijke ontwikkeling, omdat het bijdraagt aan de doelstelling om groei en internationalisering van het mkb te vergroten. EEN is een interessant netwerk en biedt aantrekkelijke diensten aan waar het bedrijfsleven in onze regio baat bij heeft. Door de samenwerking tussen Brainport Development en KvK worden deze voordelen toegankelijker.” 

Brainport Development en de KvK gaan bedrijven via zogenoemde ‘signposting’ efficiënt doorverwijzen binnen het netwerk en actief samenwerken op het gebied van ‘matchmaking’. De KvK en Brainport Development streven naar een versterkte werking van EEN zodat het regionale bedrijfsleven in de speerpuntclusters (high-tech, food, smart mobility, lifetec en design) versneld kan innoveren.

Meer informatie

Ondernemers die internationale samenwerking zoeken op het gebied van handel of innovatie en de werkwijze van het Enterprise Europe Network willen ontdekken, kunnen contact opnemen met de KvK-adviseurs Rim Stroeks, Rene de Groot of Ruben van der Horst.

InfoPage