Stappenplan voor innovatieve ondernemers die de markt willen veroveren

12 juni 2014 - Shell LiveWIRE en KvK presenteren animatie Product klaar? Nu naar de markt!

Speciaal voor ondernemers die een product of dienst hebben ontwikkeld om ermee de markt op te gaan, presenteren Shell LiveWIRE en de Kamer van Koophandel op  12 juni 2014 een nieuwe animatie. In 2 minuten beantwoordt de animatie Product klaar? Nu naar de markt! de vraag hoe een innovatieve ondernemer zich kan voorbereiden om de markt effectief te benaderen. Het stappenplan illustreert basisinformatie die iedere ondernemer direct kan gebruiken voor een succesvolle marktintroductie van een nieuw product.

Commercieel maken

‘De trots op nieuwe producten of diensten, bijvoorbeeld door een vernieuwend staaltje techniek, dat is bijzonder mooi om te zien bij ondernemers’, aldus Sjoerd Keijser, programma-manager Innovatie bij de Kamer van Koophandel. ‘De stap van ontwikkelaar naar ondernemer wordt vaak onderschat. Er zondermeer van uitgaan dat de markt om iets staat te springen bijvoorbeeld, is te optimistisch gedacht. Een goed product verkoopt zich niet helemaal vanzelf, er is de fase van commercieel maken.’ De animatie Product klaar? Nu naar de markt! helpt ondernemers door het geven van advies over de voorbereidende stappen die nodig zijn om de markt te benaderen én natuurlijk te veroveren.

Stappenplan

De animatie Product klaar? Nu naar de markt! illustreert op een toegankelijke manier een stappenplan dat ondernemers met nieuwe producten of diensten kunnen doorlopen in hun voorbereiding op de markt. ‘In eerste instantie wil een ondernemer misschien iedereen of elk bedrijf als klant hebben’, zegt Celina Wang, Programma Manager Shell LiveWIRE. ’Toch is het juíst zaak om keuzes te maken en focus aan te brengen omdat je daarmee uiteindelijk het beste resultaat bereikt. Wij dagen de kijker van de animatie daarom uit zijn ideale klant te benoemen’, gaat zij verder. ‘Vanuit Shell LiveWIRE willen we ondernemers helpen om in te spelen op klantbehoeften, de markt in kaart te brengen, verdienmodellen te kiezen en de manier te vinden waarop je potentiële klanten kunt overtuigen. Dit is een animatie waar een ondernemer direct zijn voordeel mee kan doen.’ De nieuwe animatie ‘Product klaar? Nu naar de markt!’ is in dezelfde visuele stijl als het informatieve filmpje ‘Financiering, waar begin ik’.

Shell LiveWIRE helpt jonge innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, vergroot Shell LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers. Shell LiveWIRE richt zich specifiek op jonge innovatieve ondernemers. Innovatie is immers de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. LiveWIRE is een internationaal Shell-programma dat in Nederland wordt uitgevoerd door de Kamer van Koophandel. Jaarlijks worden ruim 600 ondernemers ondersteund www.livewire.nl.

De Kamer van Koophandel helpt ondernemers om succesvol te starten, te innoveren en te ondernemen in binnen- en buitenland. De KvK biedt ondernemers passende data, kennis en de juiste netwerken www.kvk.nl.

InfoPage