The Hague Impact Weeks

Twee weken lang Europese ontmoetingen met impact

22 maart 2016 - De tweede helft van maart staat Den Haag in het teken van innovatieve ideeën en groeiende ondernemers uit heel Europa! In een uniek glazen paviljoen in de Hofvijver en op verschillende andere locaties in Den Haag vinden diverse evenementen plaats waar Europese ondernemers, investeerders en start-ups elkaar kunnen ontmoeten. De evenementen richten zich op innovaties met een maatschappelijke impact, groeiende ondernemingen en financiering. In het kader van het Europees voorzitterschap is Den Haag, één van de tien Europese futureproof steden, het middelpunt van deze ‘impact economy’.

In het Vredespaleis wordt op 22 en 23 maart de aftrap gegeven met de internationale ‘Impact Summit’. Tijdens deze bijeenkomst gaan grote investeerders op zoek naar de manier om sociale en milieuvraagstukken te betrekken bij grote investeringen. Op 29 maart gaan buitenland-georiënteerde ondernemers tijdens het Internationaal Ondernemers diner georganiseerd door ONL voor Ondernemers speeddaten met verschillende ambassadeurs en internationaal georiënteerde partners. Jan Peter Balkenende spreekt de ondernemers toe over Tomorrow’s Economy. Op 30 maart gaan jonge ondernemers en startups in gesprek met experts op het gebied van toekomstbestendig ondernemen. Zo geven onder andere Jan Kees de Jager van KPN en Eric Saris van de Rabobank hun visie op de toekomstige economie.

Link tussen kampioenen

Nlgroeit, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator, organiseert op 30 maart het evenement 'De link tussen kampioenen: ambitie & discipline’ voor ondernemers met een omzet tussen de 1 en 10 miljoen euro. Topcoureur Tom Coronel en Marcel Broersma van Peak Value zorgen voor inspirerende speeches en er zijn workshops gericht op de wetten achter de groeidynamica van het bedrijfsleven.

CrowdfundingHub

Ook World Startup Factory organiseert op 30 maart Customer Plaza, waar tien startups zich aan potentiële klanten en stakeholders presenteren en hun uitdagingen delen met andere ondernemers. Het doel is om co-creatie te versnellen, waarbij de verbinding wordt gelegd met regionale ecosystemen en wordt gewerkt aan daadwerkelijke partnerships. Op 31 maart is de opening van CrowdfundingHub, het Europese expertise centrum voor Alternatieve Financiering, waarbij twee Europese rapporten op het gebied van crowdfunding in Europa gepresenteerd worden. Nederland is een van de koplopers in Europa op dit gebied. Europese crowdfunding experts uit diverse landen delen hun inzichten over de ontwikkeling en inzet van crowdfunding.

Livestream

Deze lancering vindt plaats in het kader van de European Innovative Enterprise Conference. Innovative Enterprise maakt de praktische vertaalslag van innovatieve ideeën naar de financiering daarvan, door een tweedaagse conferentie over ‘Financing ideas from Europe’. Sprekers en masterclasses zijn gericht op Europese investeringsmogelijkheden en –regelgeving. Minister van Economische Zaken Henk Kamp, Europese Commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie Carlos Moedas, vicepresident van de Europese Investeringsbank Pim van Ballekom en TomTom medeoprichter Corinne Vigreux zorgen voor aanjagende speeches om ideeën om te zetten in bedrijven. Ook dit evenement is online te volgen via een livestream.

Inspiratie uit Europa

Diezelfde 31 maart presenteren, na spannende voorrondes in 28 Europese lidstaten, de twaalf meest inspirerende ondernemers uit Europa hun innovatieve oplossing voor maatschappelijke uitdagingen tijdens TEDxBinnenhof in de Ridderzaal. Staatssecretaris Martijn van Dam en Eurocommissaris Elżbieta Bieńkowska spreken de ondernemers toe. Het evenement is via een live-verbinding te volgen vanuit het glazen paviljoen in de Hofvijver, op diverse viewing events en online.

Vanaf vandaag, dinsdag 22 maart, tot en met vrijdag 1 april staat Den Haag in het teken van ondernemen, groeien, innoveren en verbinden. Kijk voor het volledige programma op: www.impactcity.nl.

InfoPage