TOPprogramma Drenthe bereikt groot deel van het Drentse MKB

19 oktober 2015 - Afgelopen donderdagmiddag 15 oktober blikten Drentse ondernemers en bestuurders in de Nieuwe Kolk in Assen samen terug op de resultaten van het TOPprogramma Drenthe, een initiatief van de provincie Drenthe ter ondersteuning en stimulering van het Drentse MKB. De organisatie van alle activiteiten rondom het TOPprogramma wordt in opdracht van de provincie Drenthe uitgevoerd door de NOM en de Kamer van Koophandel.

Sinds de start van het programma op 1 juli 2014 hebben al bijna 300 Drentse MKB’ers en startende bedrijven gebruik gemaakt van een adviesgesprek met een ondernemersadviseur van de Kamer van Koophandel. Met de verschillende workshops en events werden in totaal al bijna 600 ondernemers bereikt en tot dusver maakten 50 bedrijven gebruik van een financiële injectie om verder te kunnen groeien, te innoveren of om de eerste schreden op het export pad te zetten.

Interessante netwerken

Bianca Grote Beverborg van Karbies, één van de deelnemers : “Met het TOP programma ben ik versneld in aanraking gekomen met interessante netwerken. Zo heb ik nu een partner gevonden waar ik mijn logistieke vraag aan kan uitbesteden, zodat ik zelf tijd heb het concept door te ontwikkelen en met de juiste aandacht in de markt te zetten.” Nico Westerhof van Davinci is net zo enthousiast: “Met behulp van het TOP programma weet ik op meerdere momenten in mijn groeipad de juiste adviezen te krijgen. De vouchers zijn uniek om nieuwe markten te verkennen, zoals de zeer interessante Chinese markt.”

Waardevolle tools

Ook is in 2014 De Ondernemersfabriek van start gegaan. Hier krijgen startende ondernemers ondersteuning op diverse aspecten van het ondernemerschap. Met de website www.ikbendrentsondernemer.nl worden ca. 1.000  unieke bezoekers per maand bereikt. Sinds de livegang betekent dat meer dan de helft van het totale MKB in Drenthe. De website biedt ondernemers waardevolle tools en inspiratie.

Toekomstplannen

Tijdens de bijeenkomst werd niet alleen teruggeblikt op de afgelopen periode. Gedeputeerde Henk Brink van Economische Zaken nam de aanwezigen mee in zijn toekomstvisie voor het Drentse MKB: “Het TOPprogramma is een mooie regeling waar een groot aantal bedrijven gebruik van heeft gemaakt. Het sluit aan op de praktijk en helpt bedrijven op weg. Ook in de toekomst blijven we het MKB stimuleren en daarom gaan we door met het TOPprogramma. We zullen het zelfs intensiveren. En dat doen we met onze partners, zoals de Kamer van Koophandel.”

Meer informatie www.ikbendrentsondernemer.nl 

InfoPage