Wat te doen in geval van nep-facturen van de KvK en nep-KvK-medewerkers aan de deur?

18 september 2017 - Vanavond besteedt Avrotros Radar aandacht aan het feit dat colporteurs zich ten onrechte hebben uitgegeven als medewerkers van de Kamer van Koophandel. Helaas komt het vaker voor dat mensen zich ten onrechte uitgeven als medewerkers van de KvK en nep-facturen uit naam van de KvK versturen. De KvK maakt hier geregeld melding van op de website onder nieuws- en persberichten.

Medewerkers van de KvK gaan niet langs de deuren om producten of diensten te verkopen. Ze kunnen zich bovendien altijd legitimeren. De KvK adviseert het volgende.

  • Als u twijfelt over de vraag of iemand wel namens de KvK handelt, neem dan contact op met ons Service Center op nummer 088 585 1 585.
  • Als u twijfelt over de juistheid van een factuur van de KvK of als u vragen hebt over het juiste rekeningnummer? Kijk dan op: Facturen van de KvK.
  • Verder kunt u gevallen van (vermeende) fraude doorgeven aan de Fraudehelpdesk.nl. Meer informatie: Fraudehelpdesk.nl: Valse factuur kamer van koophandel omloop.
  • Meer informatie over zakelijke identiteitsfraude vindt u op onze website.
InfoPage