Webinar 'Eigen bedrijf starten vanuit de WW' voorziet in grote behoefte: 5000 kijkers

28 januari 2015 - Dinsdagmiddag 26 januari logden 5000 kijkers in voor het live webinar ‘Eigen bedrijf starten vanuit de WW’. Tijdens de uitzending was het webinar zelfs enige tijd trending topic op twitter met een zeer positief sentiment. Het succesvolle product is het resultaat van een goede samenwerking tussen KvK, UWV en Ondernemersplein.nl. In totaal hebben er 400 chatsessies plaatsgevonden. Deze zijn behandeld door een team van 16 chatters (8 vanuit UWV en KvK). Ook na de uitzending was er nog ruimschoots de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De ervaring leert dat een veelvoud van kijkers na de live uitzending een webinar alsnog volgt.

Van de mensen die zich hebben ingeschreven voor het webinar heeft 88% een uitkering. Daarvan geeft 41% aan altijd al een bedrijf te willen starten en 52% vindt het een logische stap. Voor de mensen die de uitzending hebben gemist is het webinar vanaf woensdag 28 januari ook ‘on demand’ 24/7 beschikbaar.

De nieuwe Kamer van Koophandel die sinds 1 januari 2014 bestaat, biedt haar dienstverlening steeds meer digitaal aan. De website van de KvK en Ondernemersplein.nl nemen daar een belangrijke plaats in. In het verlengde daarvan worden (fysieke) seminars over onderwerpen die een grote groep (potentiële) ondernemers raken daarom vervangen door webinars. Het afgelopen jaar organiseerde de KvK samen met partners als Belastingdienst, RvO en Antwoord voor Bedrijven webinars over onder meer ‘Hoe kom ik aan financiering?’ (kijkers live 482, on demand 1446) en ‘Starten als zzp’er of freelancer’ (kijkcijfers live 1389, on demand 12605).

Bekijk het webinar 'Eigen bedrijf starten vanuit de WW'.

InfoPage