Financieringspoort Brabant wijst ondernemers de weg naar financiering

Eindhoven, 24 september 2014 – Vandaag lanceert Jaap Docter, directeur regionale dienstverlening van de KvK, Financieringspoort Brabant. Deze uitbreiding van de KvK-Financieringsdesk informeert ondernemers over slimme financieringsvormen voor hun bedrijf. Binnen de provincie Noord-Brabant werkt de KvK hierbij samen met Brainport, REWIN en BOM.

De provincie Noord-Brabant heeft tot begin 2017 € 750.000 vrijgemaakt voor de Financieringspoort Brabant. Het doel is dat bedrijven € 50 miljoen extra investeren en dat 500 tot 1.000 arbeidsplaatsen worden gecreëerd of behouden.

Gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken en Bestuur): “We dragen financieel bij aan dit project om het Brabantse mkb te helpen bij het vinden van bedrijfsfinanciering. Want ons midden- en kleinbedrijf heeft die financiering hard nodig om te kunnen investeren in groei en innovaties. Ik ben blij dat KvK, BOM, Brainport, REWIN en anderen nauw samenwerken om het Brabantse mkb te ondersteunen. Dat zal ongetwijfeld leiden tot veel nieuwe investeringen en tot veel nieuwe arbeidsplaatsen.’’

Voor mkb’ers is het vinden van financiële middelen geen eenvoudige zaak. Aankloppen bij de bank is vaak niet meer voldoende. Zij moeten vaker verschillende financieringsvormen combineren om hun groeiplannen te realiseren. Plannen die belangrijk zijn voor de Brabantse economie.

Maar hoe vinden ondernemers hun weg naar bancaire leningen, investeringen van durfinvesteerders, subsidies, financieringsfondsen en crowdfunding? Jaap Docter: “Financieringspoort Brabant informeert een zo breed mogelijke groep mkb’ers over financieringsbronnen en hoe ze zich daarop voor kunnen bereiden. Ondernemers kunnen terecht bij de landelijke financieringsdesk van de KvK voor digitaal en telefonisch advies (www.ondernemersplein.nl/financieringsdesk). In Brabant krijgen mkb’ers met groeipotentie daar bovenop intensievere begeleiding van de KvK. Wij werken hiervoor binnen dit project samen met REWIN en Brainport in de vorm van workshops, masterclasses en persoonlijk advies. Wanneer plannen kansrijk zijn kunnen ondernemers een eigen financieringsplan of investorsmemo laten maken. De BOM begeleidt ze naar financieringsfondsen of naar het netwerk van informal investors.”

Tijdens de opening van Financieringspoort ondertekenen de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de KvK een samenwerkingsovereenkomst waarin afspraken staan om samen Brabantse ondernemers te ondersteunen bij innovatie, internationalisering en financiering. Hierover is een separaat persbericht beschikbaar.

KvK-Financieringsdesk
www.ondernemersplein.nl/financieringsdesk
0800-1014

financiering@kvk.nl

InfoPage