Zeeuwse Innovatieprijs 2015 voor Provispo uit Terneuzen

Panofiel camarasysteem wint 12e Emergo

4 november 2015 - GOES - Provispo uit Terneuzen bedacht een manier om betere videoanalyses door topcoaches en trainers mogelijk te maken. Dat werd Panofield: een innovatief systeem, waarbij de beelden van twee camera’s aan elkaar worden gehecht. Deze beelden zijn snel beschikbaar en nog tijdens de wedstrijd te bekijken. De coach krijgt zo een duidelijker beeld van de tactische opstellingen van beide teams. Met dit systeem veroverde Provispo, vandaag 4 november tijdens Contacta in Goes, de hoofdprijs: eeuwige roem, een oorkonde en een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenares Margot Bierens.

Door de integratie van gps wordt ook informatie zoals snelheid, hartslag en afstand inzichtelijk gemaakt. Het systeem van Provispo wordt inmiddels toegepast bij meerdere topclubs uit de hele wereld. Tijdens Contacta in Goes ontving de trotse ondernemer van de Gedeputeerde van Economische Zaken en juryvoorzitter Jo-Annes de Bat de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. Deze prijs is een initiatief van Provincie Zeeland en wordt gefaciliteerd door de Kamer van Koophandel. De Emergo wordt jaarlijks, nu voor de 12e keer, uitgereikt aan een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd.

Publiekslieveling

Omroep Zeeland presenteerde vanaf 22 oktober op radio, tv en internet alle genomineerde innovaties. Vanaf 22 oktober tot vanmorgen vroeg kon het publiek stemmen op één van de vijf bedrijven. Dat is massaal gedaan en met 43% van de stemmen is de publieksprijs in 2015 voor Jansen Tholen uit Tholen met de Mossel Zaad Invanginstallatie. Dit bedrijf ontwikkelde met andere partijen een geautomatiseerd inhang- en oogstsysteem. Tholen levert met deze vernieuwing een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming en daarmee de toekomst van deze voor de Zeeuwse economie zeer belangrijke sector. De publieksprijs was in 2014 voor SieTec Industrial Automation, met bijna 40% van de stemmen, de Emergo voor Timesavers International.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel is nog tot en met 5 november met een stand aanwezig op de Contacta. Tijdens Studio KvK worden door experts over onderwerpen als de circulaire economie, vrouwelijk ondernemerschap, internationaal zakendoen, financiering en smart business gesproken. Zie ook www.zie-emergo.nl.

InfoPage