Zuid-Holland koploper bij nominaties voor MKB Innovatie Top 100 van de KvK

21 augustus 2015 - De provincie Zuid-Holland is met 20 nominaties koploper van de MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel (KvK). Brabant en Noord-Holland delen plaats twee en drie met elk 13 nominaties. Voor het eerst zijn meer ict-bedrijven genomineerd dan industriële.

Grote impact

De MKB-Innovatie Top 100 is een jaarlijkse prijs voor bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf die met hun innovatie grote impact hebben op hun branche en de samenleving. De nominaties worden ook beoordeeld op originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. De jaarlijkse prijs wordt voor de tiende keer uitgereikt. Dit jaar tijdens de KvK-Dag van de Innovatie op 1 oktober aanstaande. Er waren dit jaar in totaal 300 inzendingen, die voor een nominatie in aanmerking wilden komen. De jury bestaat uit innovatie-experts. Voorzitter is Ruud Koornstra van Tendris Holding. Hij wil consumenten en bedrijven motiveren en activeren door succesvol producten te demonstreren in de ‘echte wereld’.

Innovatie zorgt voor groei

Uit onderzoek van de KvK onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Alle Top 100 bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs in de vorm van een geldbedrag verbonden. De kracht van deze ranglijst is dat zij een mooi beeld geeft van de prestaties waartoe het Nederlandse mkb op dit moment in staat is. De nummer 1 van de Top 100 mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen.

De MKB Innovatie Top 100 is een initiatief van de KvK in samenwerking met De Financiële Telegraaf, Atradius, Capgemini, Nederlands Octrooibureau (NLO), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en TNO.

De ranglijst van de nominaties per provincie:

Zuid Holland: 20, Brabant: 13, Noord Holland: 13, Overijssel: 11, Gelderland: 9, Limburg: 7, Utrecht: 7, Drenthe: 6, Flevoland: 4, Groningen: 4, Friesland: 4, Zeeland: 2

Zie het overzicht van genomineerden op Google Maps.

De nominaties in de sectoren (top 5):

ICT: 26, Industrie: 17, Bouw: 13, Food & Agri: 11, Logistiek: 11

Op www.mkbinnovatietop100.nl kunt u zoeken op sector en provincie in de complete lijst van de 100 bedrijven, inclusief beschrijvingen

InfoPage