Wat is er nieuw op KVK.nl?

Wij verbeteren deze website continu. Veel van deze verbeteringen doen we op basis van je feedback, om daarmee onze producten en diensten beter af te stemmen op jouw wensen. Hier lees je wat er onlangs is vernieuwd.

Status KVK.nl

14-12-2022 – In december is de statuspagina van KVK gelanceerd. Op deze pagina vind je een actueel overzicht van storingen en meldingen. Bekijk de pagina voor de laatste stand van zaken.

Nep KVK-mail

01-07-2022 – Sinds juli duiken er phishingmails en sms-berichten op over opnieuw identificeren, UBO en een digitale sleutel die verouderd zou zijn. Deze phishingmails en sms’je zijn niet afkomstig van KVK. Bekijk de pagina met meer informatie en voorbeelden.

Mijn KVK.nl

14-06-2022 - Met de lancering van Mijn KVK heeft de gebruiker op KVK.nl voortaan in één omgeving inzicht en controle over zijn gegevens. Met Mijn KVK deponeer je bijvoorbeeld online je jaarrekening en bekijk en beheer je jouw Mijn KVK-instellingen. Ook krijg je toegang tot de KVK Business Challenge.

Server gesloten

01-06-2022 - Op woensdag 1 juni 2022 hebben we alle webadressen die beginnen met 'https://server.db.kvk.nl/' gesloten, omdat deze verouderd zijn. Gebruik voortaan een van de onderstaande opties:

Gedeponeerde jaarrekeningen verbeterd

30-03-2021 – Gedeponeerde jaarrekeningen zijn vanaf nu overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en sneller te bestellen. Via je pc en andere mobiele devices zoals tablets en mobiele telefoons.

Formulieren voor wijzigen van ondernemings-, vestigings- en rechtsperoongegevens vernieuwd. 

17-12-2020 - Net als eerder genoemde formulieren zijn nu ook de digitale formulieren voor het wijzigen van ondernemings-, vestigings- en rechtspersoongegevens en het opheffen van een vestiging vernieuwd.

UBO's inschrijven voor nieuwe en bestaande organisaties

28-09-2020 - Sinds 27 september zijn organisaties verplicht om hun UBO's (Ultimate Beneficial Owners, ofwel uiteindelijk belanghebbenden) in te schrijven in het UBO-register. Bestaande organisaties kunnen dit online doen. Nieuwe organisaties moeten, als zij zich inschrijven in het Handelsregister, ook UBO's inschrijven met behulp van de UBO-formulieren.

Nieuw formulier voor het inschrijven van vestigingen van niet commerciële organisaties 

10-09-2020 - KVK is bezig de digitale formulieren te optimatliseren en gebruiksvriendelijker te maken. Dit doen wij steeds in stapjes. Stichtingen, verenigingen en VvE's die geen commerciële activiteiten voeren kunnen nu een vestiging inschrijven via het vernieuwde digitale formulier. Binnenkort breiden we dit formulier uit zodat alle organsaties via dit formulier kunnen gebruiken voor het inschrijven van een vestiging.

Opheffen van bv/nv in op richting en buitenlandse rechtsvormen via vernieuwd formulier

17-08-2020 - Vanaf nu kunnen bv's en nv's in oprichting en buitenlandse rechtsvormen (EESV, Europese nv) het opheffen van de organisatie doorgeven via het vernieuwde formulier. Dit formulier is nu gebruiksvriendelijker en voldoet aan de webtoegankelijkheidseisen.

Verschillende wijzigingen voor meerdere functionarissen doorgeven in één opgave

30-07-2020 - Voortaan hoef je niet voor elke functionaris waar je een wijziging voor wilt doorgeven, aparte formulieren naar ons te versturen. Vanaf nu kun je verschillende wijzigingen voor meerdere functionarissen in één keer doorgeven. Je kunt maximaal 5 functionarissen inschrijven, 10 functionarissen uitschrijven en van 10 functionarissen de gegevens wijzigen. Al deze wijzigingen kun je in 1 opgave aan ons doorgeven. Dit geldt voor alle rechtsvormen. De vernieuwde formulieren vind je via Wijzigen

Optimalisatie formulieren Non-mailing-indicator en doorgeven onjuiste gegevens Handelsregister 

06-05-2020 - Wil je niet dat jouw gegevens worden gebruikt voor het ontvangen van postreclame of verkoop aan de deur, dan kun je dit doorgeven via het vernieuwde non-mailing-indicator formulier. Dit formulier is nu gebruiksvriendelijker en voldoet aan de webtoegankelijkheidseisen. Ook het formulier voor het doorgeven van onjuiste gegevens van derden in het Handelsregister is op deze manier geoptimaliseerd.

Nieuw formulier voor in- en/of uitschrijven van een functionaris voor stichtingen, verenigingen of VvE's

31-03-2020 - Het is nu mogelijk om een nieuwe functionaris in te schrijven of een uittredende functionaris uit te schrijven via een vernieuwd formulier. Dit formulier is gebruiksvriendelijker, geeft meer uitleg bij de stappen en maakt het mogelijk om een inschrijving én een uitschrijving van een functionaris in 1 keer door te geven. Dit is nu nog alleen mogelijk voor stichtingen, verenigingen en VvE's. Wij werken eraan om dit formulier de komende tijd ook voor andere rechtsvormen beschikbaar te maken.

Online registreren voor eenmanzaken (zzp'ers en freelancers)

28-11-2019 - Ondernemers die een eenmanszaak willen inschrijven (zonder gevolmachtigde, waarvan de onderneming wordt ingeschreven op het privéadres en geen franchisenemer zijn) kunnen dat nu doen via de nieuwe online voorinschrijvingsapplicatie Online Registreren Eenmanszaak Basis. Deze nieuwe applicatie is gebruiksvriendelijker ingericht, biedt duidelijkere informtie bij de verschillende stappen waardoor gebruikers sneller en beter hun voorinschrijving kunnen doen. Ook nieuw is dat gebruikers na het volledig invullen van de informatie gelijk een afspraak kunnen maken om de inschrijving aan de balie af te ronden. Kijk voor meer informatie op Inschrijven en afspraak maken eenmanszaak

Mijn eenmanszaak - eigen gegevens inzien en wijzigen 

30-07-2019 - Met je DigiD kun je inloggen op de dienst Mijn eenmanszaak waar je de gegevens van jouw eenmanszaak kunt inzien zoals deze ook op een uittreksel staan. Vanuit dit overzicht kun je eenvoudig een uittreksel bestellen of je gegevens wijzigen. De wijziging kun je vervolgens direct online of per post aan ons doorgeven. 

Afspraak maken met KVK

15-12-2018 - Wij hebben onze content en het afsprakensysteem geoptimaliseerd om je beter te helpen bij het maken van de juiste afspraak met KVK. Veel zaken regel je bij ons namelijk makkelijk online. Wij helpen je bij het checken of een afspraak wel nodig is en als dat het geval is, informeren we je per situatie hoe jij je kunt voorbereiden. Je kunt zelf het kantoor kiezen dat jou het beste uitkomt, dat hoeft niet in jouw regio of woonplaats te zijn. www.kvk.nl/afspraakmaken.

Digitale facturen per mail ontvangen

18-09-2018 - Vanaf nu kun je op een eenvoudige manier facturen direct per e-mail als pdf en/of als XML document ontvangen. Alle facturen worden elektronisch ondertekend als extra beveiliging. Je ontvangt jouw facturen op één e-mailadres en je ontvangt per factuur één e-mail.

Digitale factuur aanvragen

Nieuwe huisstijl voor KVK

05-09-2018 - KVK vaart een nieuwe koers en heeft een nieuw logo en nieuwe huisstijl. Ook heet de Kamer van Koophandel voortaan KVK. We vernieuwen en bewegen mee met de veranderende behoeften van ondernemers. Met onze nieuwe huisstijl onderstrepen we onze aangescherpte missie en visie voor ondernemend Nederland.

Inloggen ziet er anders uit

Dit geldt voor het deponeren van een jaarrekening of het bestellen van een product uit het Handelsregister

29-08-2018 - KVK vernieuwt het inlogproces. Wil je een jaarrekening deponeren of een product uit het Handelsregister bestellen, dan ziet het inloggen er iets anders uit dan je gewend bent: je komt op een selectiepagina terecht waar je kunt kiezen of je wilt inloggen met een toegangscode of eHerkenning. Lees meer over het nieuwe inlogproces.

Je privacyrecht uitoefenen

20-06-2018 - KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied. Onze wettelijke taken zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van ondernemers. Bij het uitvoeren van deze taken verwerken we persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Wil je weten welke gegevens KVK van jou verwerkt, wil je deze gegevens wijzigen, laten wissen, de verwerking van gegevens beperken of wil je bezwaar indienen tegen het verwerken van je gegevens? Je kunt hiervoor een verzoek indienen.

InfoPage