RSIN-nummer

Alle rechtspersonen en samenwerkingsverbanden, zoals bv’s, verenigingen, stichtingen, vof’s en maatschappen (eenmanszaken niet) krijgen bij inschrijving bij de KvK naast een KvK-nummer ook een Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN). Dit nummer wordt gebruikt om gegevens uit te wisselen met andere (overheids)organisaties, zoals de Belastingdienst.

Uittreksel bevat RSIN-nummer

U vindt het RSIN van een bedrijf in het uittreksel. Soms vermelden bedrijven of organisaties hun RSIN ook op hun eigen website.

Let op: eenmanszaken hebben geen RSIN, dus op uittreksels van eenmanszaken staat geen RSIN.

Waar wordt het RSIN voor gebruikt?

Het RSIN wordt gebruikt om gegevens te koppelen tussen verschillende basisregistraties, zoals het Kadaster en de Basisregistratie Personen (BRP). Daardoor hoeft u niet steeds uw gegevens te verstrekken. U hoeft zich bijvoorbeeld niet meer apart aan te melden bij de Belastingdienst.

Omzetten fiscaal nummer

Rechtspersonen en samenwerkingsverbanden die op 6 december 2010 al in het Handelsregister  ingeschreven waren, beschikten al over een fiscaal nummer (Fi-nummer) van de Belastingdienst. Dit Fi-nummer is omgezet naar het RSIN.

InfoPage