Programma Inspiratie-arena

Slimmer, beter, sneller én duurzamer ondernemen? Luister naar andere ondernemers hoe zij het hebben aangepakt. Welke valkuilen kwamen zij tegen? En welke oplossingen hebben ze hiervoor gevonden? Welke tegenslagen hebben ze overwonnen? En welke partners van KVK hebben hen vooruitgeholpen? In de Inspiratie-arena gaat Irene Rompa, dagvoorzitter en voormalig CEO van Dopper USA, met ondernemers in gesprek om antwoord te geven op deze vragen.

Dit kun je verwachten

Dagvoorzitter: Irene Rompa (Dopper USA)

Het programma in de Inspiratie-arena staat onder leiding van Irene Rompa. Als dagvoorzitter en voormalig CEO van Dopper USA brengt Irene zelf een flinke dosis innovatief ondernemerschap met zich mee. Daarnaast was ze eerder al dagvoorzitter en moderator bij TechLeap en Super Connectors. Irene spreekt de taal van ondernemers. Ze stelt de juiste vragen en zorgt met haar vlotte en inspirerende moderatiestijl voor energie op het podium. 

Talentmanagers Saskia en Ingeborg over personeel vinden en binden 

In deze sessie vertellen talentmanagers Saskia Rademaker (Aurum Training) en Ingeborg van Harten (7 people, Techleap en Coalition Capital) hoe je personeel aantrekt én behoudt. Krijg antwoord op vragen als: in welke groeifase moet je personeel aannemen? Hoe bouw je een cultuur van vertrouwen en respect binnen je bedrijf? En wat motiveert mensen om voor een bepaald bedrijf te kiezen?   

In deze sessie leer je: 

 • hoe je een onweerstaanbare organisatie voor nieuw talent wordt; 

 • hoe je zorgt voor de juiste talenten, die passen bij de groeifase waarin je verkeert;

 • hoe je op een creatieve en innovatieve manier zorgt voor een cultuur van respect en vertrouwen.

Over de sprekers 

Saskia Rademaker is Head of Talent van Rademaker Recruitment Solutions. Onder Saskia’s handen groeien bedrijven. Saskia kan je precies vertellen hoe je nieuw talent aantrekt en behoudt. 

Ingeborg van Harten is Oprichter van 7 people. Ze helpt bedrijven om een aantrekkelijke werkgever te worden door op een verfrissende manier naar personeelszaken en branding te kijken. 

Alexander Wijninga: succes dankzij zijn faillissement 

Als ondernemer neem je elke dag tientallen beslissingen: van gigantische vraagstukken tot kleine details. Maar hoe weet je welke keuzes je moet maken? Vertrouw je op je gevoel, of ga je af op data? Hoe goed voorbereid je ook bent, sommige keuzes kunnen anders uitpakken dan je van tevoren dacht.  

Alexander Wijninga van Watermelon vertelt over een cruciale keuze die hij heeft gemaakt, en de belangrijkste lessen die hij hieruit leerde. Wat had anders gekund? Waar is het misgegaan? En welke nieuwe benaderingen heeft dat met zich meegebracht? En het belangrijkste: hoe is hij tot de succesvolle onderneming gekomen die hij nu heeft? 

Tijdens deze sessie leer je:

 • hoe je kritische keuzemomenten herkent; 

 • op welke manier je hulp kunt zoeken bij lastige beslissingen; 

 • hoe je omgaat met een keuze die anders uitpakt dan verwacht. 

Over de spreker

Alexander Wijninga is CEO en oprichter van Watermelon. Hij weet als geen ander dat ondernemen draait om vallen en weer opstaan. Alexanders doel? De eerste autonome klantenservice-agent creëren. 

Ali Niknam over het belang van kernwaarden voor je bedrijf 

Ali Niknam is  oprichter en CEO van Nederlands topbedrijf bunq en deelt tijdens dit interview zijn ondernemersverhaal. Onder het motto Be the change you wish to see in the world vertelt hij over zijn successen, maar ook over zijn uitdagingen. Hij deelt welke waarden hij als ondernemer hoog in het vaandel heeft staan en hoe hij deze gebruikt om stappen te zetten als ondernemer. 

Tijdens deze sessie leer je:

 • hoe je rol als ondernemer verandert bij de groei van je bedrijf;

 • welke rol MVO speelt in de doorontwikkeling van een bedrijf; 

 • hoe je als ondernemer door kunt blijven groeien. 

Over de spreker

Ali Niknam is oprichter van bunq. Hij slaagde erin de eerste Europese bankvergunning in ruim 35 jaar te bemachtigen. Inmiddels is bunq de op een na grootste speler in de bankenwereld. 

Dit zijn de groei-criteria van Matthijs Welle, CEO van Mews 

'Nummer 1 van de wereld, dat is mijn streven'. Deze uitspraak van Matthijs Welle, oprichter van Mews, geeft direct aan welke maatstaf ze bij Mews hanteren om stappen te zetten. Matthijs Welle deelt zijn inzichten over de groei van je onderneming en hoe je dat financieel ondersteunt. Hij vertelt over zijn successen, maar ook de uitdagingen die hij tegenkwam.   

Tijdens deze sessie leer je:

 • welke keuzes bepalend zijn geweest voor de groei van Matthijs’ onderneming; 

 • welke keuzes hij nu anders zou hebben gemaakt;

 • hoe zijn rol als ondernemer is veranderd door de groei van zijn bedrijf.  

Over de spreker

Matthijs Welle is CEO van Mews. Met zijn kennis en ervaring tilde hij het bedrijf naar een hoger niveau. Mews heeft inmiddels 4000 hotels wereldwijd en een team van meer dan 850 werknemers. 

Weten wat er nog meer te beleven is?

Bekijk het dagprogramma met alle praktische informatie of ga direct naar het programma van de Inspiratie-arena of de Topsessies.

Nog niet aangemeld? Doe dat dan direct via onderstaande button.

Meld je gratis aan