Programma Topsessies

Tijdens de Topsessies delen ervaren ondernemers in 15 minuten hun verhaal over de volgende onderwerpen:

In de etalage! 

Jeroen Adriaans (Undiemeister) en Marcel van der Heijden (Karma Kebab) geven tips en tricks over hoe je meer zichtbaarheid krijgt voor je innovatie. Zelf ben je ervan overtuigd dat je innovatie toegevoegde waarde heeft. Maar hoe breng je die boodschap over? Leer hoe je jouw ‘goede verhaal’ inzet om een groter bereik te creëren, en je innovatie in de etalage te zetten. 

Tijdens deze sessie leer je:

 • hoe de merken Undiemeister en Karma Kebab bekendheid kregen bij het grotere publiek; 
 • hoe je met beperkt marketingbudget toch een groot publiek kunt bereiken; 
 • hoe je het verhaal over je innovatie op de juiste manier over de bühne krijgt. 

Over de sprekers 

Jeroen Adriaans is oprichter en CEO van Undiemeister. Hij is oud-oprichter van Bamigo en oprichter en CEO van E-Expansion, Dryly en Florrèl. 

Marcel van der Heijden is mede-oprichter en CMO van Karma Kebab. Marcels kebab is te krijgen in meer dan 500 restaurants, op 300 festivals en in zijn eigen restaurant in Utrecht. 

Hollen of stilstaan 

In de sessie ‘Hollen of stilstaan’ deelt Gijs den Butter (SenseGlove), de KVK Innovatie Top 100-winnaar van 2022, zijn ervaring over grip houden op groei. Je bedrijf laten groeien: dat is het doel van veel ondernemers. Gepland of niet gepland, bedrijven groeien in fases. Groeit je bedrijf naar een volgende fase, dan verandert er van alles. Bijvoorbeeld de structuur, cultuur en winstgevendheid. Hoe ga je daarmee om? 

Tijdens deze sessie leer je:

 • hoe Gijs omging met de groei van zijn onderneming; 
 • welke rol je als ondernemer speelt bij het opschalen van je bedrijf;
 • hoe je groeipijnen effectief het hoofd biedt.

Over de spreker 

Gijs den Butter is mede-oprichter en Chief Product Officer bij SenseGlove. De SenseGlove helpt bedrijven bij het creëren van realistische bedieningselementen voor tele-robotische oplossingen. 

Financiering om te groeien 

Financiering is een belangrijke voorwaarde als je de volgende stap wilt maken met je bedrijf, bijvoorbeeld als een investering wilt doen, wilt groeien of wilt doorontwikkelen. Bij het woord ‘financiering’ denken veel ondernemers aan een lening bij de bank of geld lenen bij familie of vrienden. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. In deze sessie vertellen Traiënne Pasteuning van Trai Vegan en Stefan van Brakel van Qredits welke alternatieve financieringsmogelijkheden er zijn voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. 

Tijdens deze sessie leer je:

 • op welke manieren je financiering vindt voor de groei van je bedrijf; 
 • waar je aan moet denken als je externe financiering aantrekt; 
 • wat Qredits je kan bieden in training en coaching om je te ontwikkelen als ondernemer 

Over de sprekers 

Traiënne Pasteuning is oprichter van Trai Vegan. Ze maakt traditionele gerechten vegan en geeft workshops in haar kookstudio in Bunnik. 

Stefan van Brakel (Qredits) is KVK-partner

Krap, krapper, krapst!  

Goed personeel is een basisvoorwaarde voor groei. In de huidige krappe arbeidsmarkt kan het ingewikkeld zijn om goed personeel te vinden én te behouden. Rob Witjes, hoofd Arbeidsmarktinformatie en -advies van UWV, weet alles over alternatieve manieren om personeel te vinden en binden. 

Tijdens deze sessie leer je:

 • welke manieren er zijn om personeel te vinden in een krappe arbeidsmarkt;
 • hoe je je personeel aan je bindt;
 • hoe jouw rol als ondernemer verandert als je personeel aanneemt. 

Rob Witjes (UWV) is KVK-partner

De grens over! 

Heb je internationale ambities met je innovatie? Emma Kloppert van RVO vertelt je samen met Joost Kamerman (Seenons), finalist van de KVK Innovatie Top 100 van 2022, welke stappen je kan zetten. Waar moet je op letten, hoe zit het met wet- en regelgeving, en hoe werkt het als je internationale samenwerkingsverbanden aan wilt gaan om te kunnen schalen?  

Tijdens deze sessie leer je: 

 • welke stappen je kunt zetten als je de grens over wilt met je innovatie;
 • met welke wet- en regelgeving je rekening moet houden;
 • hoe je de juiste partners vindt om in het buitenland te gaan ondernemen. 

Over de sprekers 

Joost Kamermans is mede-oprichter en CEO van Seenons, een IT-webapp dat bedrijven helpt om hun afval in vijf stappen circulair te maken. Seenons eindigde in 2022 op de tweede plaats bij de KVK Innovatie Top 100. 

Emma Kloppert (RVO) is KVK-partner

Vergroenen én verdienen 

Tijdens deze sessie delen Alinde Bensdorp van MVO Nederland en ondernemer Ellyne Bierman van Reflower de kansen van een duurzaam businessmodel. Door duurzaamheid in het hart van je bedrijfsstrategie te plaatsen, kun je nieuwe markten betreden, kosten besparen, betere relaties met klanten opbouwen en talent aantrekken. 

Tijdens deze sessie leer je:

 • wat een duurzaam businessmodel inhoudt;  
 • welke voordelen maatschappelijk verantwoord ondernemen jou als ondernemer biedt; 
 • hoe een duurzaam businessmodel innovatie stimuleert.

Over de sprekers 

Ellyne Bierman is oprichter van Reflower, het enige bedrijf in Nederland dat een abonnement op kunstbloemen aanbiedt. Het bedrijf is 100% circulair, Zero Waste en CO2-neutraal. 

Alinde Bensdorp (MVO Nederland) is KVK-partner

Weten wat er nog meer te beleven is?

Bekijk het dagprogramma met alle praktische informatie of ga direct naar het programma van de Inspiratie-arena of de Netwerktafels

Nog niet aangemeld? Doe dat dan via onderstaande button.

Meld je gratis aan