Risicomanagement

Succesvol ondernemen betekent risico’s beheersen. Een kredietwaardig klantenbestand, snel signalen van fraude herkennen en inzicht in concernrelaties.

Actuele klantinformatie

Ondernemen is risico’s nemen. Maar als je risico’s zoals fraude kunt uitsluiten, dan doe je dat. Zeker als het gaat om met wie je zaken doet. Dan wil je van tevoren over de juiste informatie beschikken. Soms is dat zelfs noodzakelijk, als je wettelijke verplichtingen moet nakomen. Kost het achterhalen van de juiste klantinformatie je nu veel tijd? Dit is niet nodig. Met behulp van de juiste tools is het minder tijdrovend dan je denkt.

Met Handelsregister Dataservice vind je bijvoorbeeld snel:

  • wie binnen een bedrijf bevoegd is om te tekenen
  • of een bedrijf in surseance van betaling is of failliet
  • of een bedrijf is opgeheven

Succesvol zakendoen met Dataservices van KVK

Financieel inzicht

Weet je hoe jouw klanten financieel presteren? De gedeponeerde jaarrekeningen zijn bij ons beschikbaar. Maak gebruik van het inzicht die onze informatie je biedt en ken je klant. Informatie over verantwoordelijke bestuurders en concernrelatie maken het beeld compleet.

Klantvriendelijk

Naast het beperken van de financiële risico's, gebruiken bedrijven Handelsregister Dataservices om de klantvriendelijkheid of de afhandelingssnelheid van een aanvraag te verbeteren. Zo sluit je jouw verwerkingsproces beter aan op de customer journey. Zogenaamde prefillers helpen je en jouw klant om snel de juiste gegevens in te vullen bij een aanvraag. Zodra een aanvrager zijn KVK-nummer invoert, vult het digitale aanvraagformulier zich automatisch. Klantvriendelijk én minder fouten. En doordat je met online data snel het risicoprofiel van de aanvrager checkt, kun je je klant sneller een aanbod doen.

Meer weten?

Wil jij succesvol ondernemen met de data van KVK? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Zij denken graag mee met jouw specifieke behoefte en helpen je met de juiste oplossing. Telefoon 088 585 34 34, e-mail account@kvk.nl.