KvK kantoor Almere

Geopend op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur

Stadhuisplein 1, Almere

Wanneer maakt u een afspraak?

Inschrijving voltooien

Voor een eenmanszaak, maatschap, vof of cv. Vul eerst het online inschrijfformulier in.

Nieuwe functionaris of bestuurder inschrijven

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Rechtsvorm wijzigen

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer moet ik me inschrijven?

  U moet zich uiterlijk 1 week nadat u start met uw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. U krijgt dan een KvK-nummer. U kunt zich inschrijven vanaf een week vóór de start van uw bedrijf. Maar u kunt ook al eerder naar de KvK gaan om uw inschrijving voor te bereiden. De definitieve inschrijving (met KvK-nummer) vindt in dit geval 1 week voor de start van uw bedrijf plaats. U hoeft daarvoor niet opnieuw naar de KvK te komen.

 • Hoe schrijf ik mijn bedrijf in?
 • Hoe snel wordt mijn wijziging verwerkt? Ontvang ik hier een bevestiging van?

  Als uw opgave juist en volledig is, verwerken wij uw wijziging na ontvangst binnen enkele werkdagen in het Handelsregister. Anders nemen wij contact met u op.

  Tussen het moment van ontvangst en de verwerking van het formulier kunnen wij geen informatie over de status van de verwerking geven.

  Als u een wijziging doorgeeft voor een datum in de toekomst, dan wordt de wijziging pas op die datum zichtbaar in het Handelsregister. Het Handelsregister geeft namelijk altijd de actuele situatie weer. Nadat we uw wijziging hebben verwerkt in het Handelsregister, ontvangt u een bevestiging per brief (of digitaal via uw berichtenbox, als u deze gebruikt). Het moment van ontvangst van de bevestigingsbrief is afhankelijk van de postbezorging.

 • Moet ik langskomen bij de KvK om een inschrijving, uitschrijving of om een wijziging door te geven?

  In een aantal gevallen moet u bij de KvK langskomen. Maak daarvoor altijd eerst een afspraak. Langskomen is nodig als u een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv wilt inschrijven of een bestaande onderneming gaat overnemen. Ook voor de wijziging van uw rechtsvorm en als u zich als nieuwe functionaris wilt inschrijven (zoals bestuurder, vennoot, maat of gevolmachtigde) moet u langskomen. Vul vooraf altijd eerst een (digitaal) formulier in. Op het formulier staat of u moet langskomen of niet. Vind het juiste formulier op onze website.

 • Hoe kan ik een functionaris zoals een bestuurder, vennoot, maat of gevolmachtigde inschrijven, wijzigen of uitschrijven?

  Hiervoor gebruikt u een formulier. In de meeste gevallen moet de nieuwe functionaris persoonlijk langskomen bij de Kamer van Koophandel met het ingevulde formulier en een geldig legitimatiebewijs. Alleen verenigingen en stichtingen zonder onderneming en verenigingen van eigenaars kunnen het formulier opsturen.

  Start met inschrijven
  Start met wijzigen
  Start met uitschrijven

Staat uw vraag er niet tussen?