Koningsdag: als een baas op de vrijmarkt

Koningsdag is één van de leukste dagen van het jaar: feest vieren en spullen verkopen op de vrijmarkt. Boeken die jij niet meer leest bijvoorbeeld, daar maak je vast iemand blij mee. Of denk je geld te verdienen met een geweldig optreden? Muziek maken, zingen en dansen, mensen worden er vrolijk van en geven je er graag wat voor. Zes tips om slim geld te verdienen op Koningsdag.

1. Verkoop spullen

Verkoop je eigen speelgoed of loop eens samen met je vader of moeder door het huis heen. Kijk welke spullen jullie niet meer nodig hebben. Vraag ook eens bij familie en buren of je een kijkje mag nemen bij hun op zolder of in de schuur.

2. Geld verdienen met je talent

Ben jij ergens heel goed in? Doe daar dan wat mee! Maak je muziek, bak je de lekkerste cakejes of heb je spectaculaire dancemoves? Laat dit zien. En vergeet niet iemand met de pet rond te laten gaan.

3. Op de juiste plek staan

Ga op een plek staan waar veel mensen langskomen. Natuurlijk wil iedereen op zo'n goede plek staan. Zet daarom de wekker heel vroeg en zorg dat je de eerste bent. Je valt extra op door je kleed of kraam op te vrolijken met bijvoorbeeld nepbloemen, slingers of ballonnen in opvallende kleuren, zoals felroze of neonoranje.

 

4. Aandacht trekken

Doe je haar mooi en trek vrolijke kleding aan. Zo val je meer op. Hoe gekker jij eruit ziet, hoe beter. Roep iets waarmee je de aandacht trekt. Zoals: 'Komt dat zien, komt dat zien! De cakejes van Jolien verdienen een tien!' Of 'Speelgoed kopen van Koen, dat moet je zeker doen!' Zien kopen, doet kopen. Dus als er veel mensen bij je kleed of kraam staan, trekt dat nieuwe klanten aan.

5. Opvallende prijzen

Als mensen je prijs heel duidelijk zien, kopen ze sneller iets. Plak daarom een prijssticker op je spullen of hang een groot bord op met bijvoorbeeld: 'Alles voor 1 euro' of 'grabbelen voor 1 euro'.

6. Reclame maken

Maak bekend dat je op de vrijmarkt staat. Vertel het aan iedereen die het maar horen wil. Deel van tevoren een berichtje op WhatsApp, Facebook of Instagram. En op de dag zelf post je natuurlijk een heleboel leuke foto’s. Of maak te gekke TikTok-video's.

Bekijk ook de video van Het Klokhuis. Hier laten ze zien hoe jij je eigen reclamebord kunt maken.