KVK Start Events

Ben je net gestart als ondernemer? Of denk je erover om voor jezelf te beginnen? Laat je inspireren tijdens de online KVK Start Events. Het eerstvolgende event vindt op 12 december plaats en gaat over het starten van je eigen bedrijf in 2024.

Begin met een voorsprong

Begin met een voorsprong

Gedurende het jaar organiseren we diverse (online) start events. Vol praktische tips, een flinke dosis inspiratie en de mogelijkheid om in contact te komen met andere ondernemers.

KVK Start Event

Het eerstvolgende event vindt op 12 december plaats. Het thema is 'Starten in 2024'. Tijdens deze uitzending helpen we je aan de hand van 10 stappen met een goede start van je bedrijf.

Tips en inspiratie

Je ontvangt automatisch een seintje wanneer het volgende event gaat plaatsvinden. Samen met tips en inspiratie om direct toe te passen binnen je bedrijf.

12 december online KVK Start Event - 20.00 - 21.15 uur

Het starten van een eigen bedrijf is niet alleen spannend en leuk, maar brengt ook veel vragen met zich mee. Tijdens het KVK Start Event op 12 december geeft KVK antwoord op al jouw vragen rondom starten in 2024. Heb jij plannen om met je eigen bedrijf te beginnen? We gaan onder andere in op thema’s als wet- en regelgeving, een bedrijfsnaam kiezen en het schrijven van een ondernemingsplan. Volg dit online programma en leg een goede basis voor de start van jouw bedrijf.

In deze uitzending spreken Ferry Hoogerheijde (Belastingdienst), ondernemers Steef Fleur (Billie Wonder) en Daan Weddepohl (Peerby), André Dolsma (Qredits) en Astrid Feitsma van KVK over het starten van een eigen bedrijf. Waar moet je allemaal aan denken? Een handig hulpmiddel is het 10-stappenplan. Denk aan het kiezen van een rechtsvorm, het maken van een ondernemingsplan en het opzetten van je administratie. De 10 stappen komen deze uitzending terug en worden vanuit de experts, ondernemers en KVK toegelicht.

Ferry Hoogerheijde
Ferry Hoogerheijde is fiscalist en als voorlichter/coördinator startersvoorlichting werkzaam bij de Belastingdienst. Hoogerheijde is al jaren actief betrokken bij de ontwikkeling van presentaties en de webinars die de Belastingdienst voor startende ondernemers maakt. Vanuit zijn rol als coördinator startersvoorlichting is hij ook nauw betrokken bij de opzet en de inhoud van de nieuwe website speciaal voor starters: goedestartbelastingdienst.nl.

André Dolsma
André Dolsma is commercieel directeur bij Qredits. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in het adviseren van ondernemers. Dolsma is al vanaf 2014 betrokken als vrijwillig ondernemerscoach bij Qredits en sinds 2018 in zijn huidige rol. “Het allermooiste aan dit werk is dat we samen met een groot team van betrokken en gedreven collega’s ondernemers verder helpen. Of het nu een starter is of een ervaren ondernemer, wij maken dagelijks het verschil in levens van ondernemers en dat geeft ons iedere dag veel energie.”
 

Steef Fleur
Steef Fleur is van origine documentairefotograaf en ontdekte haar fascinatie voor hennep en wasbare luiers tijdens haar projecten. In 2017 richtte zij Billie Wonder op als reseller van bestaande merken wasbare luiers. Tijdens de coronaperiode herdefinieerde zij het merk en lanceerde een eigen lijn premium wasbare luiers op basis van Hennep. Het bedrijf groeit en inmiddels heeft Billie Wonder ook een uniek systeem speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven. 
 

Daan Weddepohl
Wat hebben technologie, startups en duurzaamheid met elkaar te maken? Alles volgens Daan Weddepohl. Hij is de CEO en oprichter van Peerby, een platform waarop spullen gedeeld kunnen worden. Peerby heeft wereldwijd actieve leden die het platform gebruiken om spullen te lenen, te delen en te verhuren. Hiermee creëren de Peerby leden sociaal kapitaal, reduceren ze hun negatieve impact op het milieu en investeren ze in hun lokale gemeenschap. Daan probeert zo de basis te leggen voor een circulaire deeleconomie.

In 2019 publiceerde Weddepohl zijn boek ’99 redenen om te stoppen, en toch door te gaan’, waarin hij uitlegt waar hij als ondernemer tegenaan is gelopen en hoe hij hiermee om is gegaan.

 

Terugkijken KVK Start Event 4 juli | Veilig online ondernemen

Veelgestelde vragen

De KVK Start Events zijn evenementen die we organiseren om iedereen die droomt van een eigen bedrijf en net gestarte ondernemers te helpen met de vragen waarmee ze rondlopen. Tijdens de events geven we praktische tips en inspiratie die ondernemers goed kunnen gebruiken in de eerste fase van het ondernemerschap.

De aanmelding voor de KVK Start Events geeft je toegang tot alle start events die KVK organiseert. Je hoeft je dus maar één keer aan te melden. Via e-mail houden we je op de hoogte van de data waarop de events plaatsvinden.

We zijn bezig om ook weer fysieke events te organiseren. Na aanmelding houden we je hiervan via e-mail op de hoogte.

Wil je geen events meer bijwonen en geen informatie meer ontvangen over de events? Meld je dan af via de afmeldlink in de e-mails die je ontvangt over de events. Kun je een event een keer niet volgen, maar wil je wel de terugkijkvideo ontvangen en informatie over toekomstige events? Dan hoef je je niet af te melden.

Kun je het event een keer niet volgen? Als je de terugkijkvideo wilt ontvangen en informatie over toekomstige events, dan hoef je je niet af te melden.

Het eerstvolgende event vindt na de zomer plaats. Na aanmelding houden we je via e-mail op de hoogte van het programma.

De KVK Start Events zijn voor mensen die een eigen bedrijf willen beginnen en voor net gestarte ondernemers.

Ja, na aanmelding krijg je gratis toegang tot de events.

Ja, de events zijn achteraf terug te kijken. Als je je aanmeldt, houden we je hierover via e-mail op de hoogte.

Tijdens de KVK Start Events zitten KVK-adviseurs voor je klaar voor jouw persoonlijke ondernemersvragen. Die kun je stellen via chat of telefoon (0800-21 17).