Tools & platformen

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw onderneming? Met scans, stappenplannen, platformen, e-mailseries en diverse tools helpen we je op weg met het regelen van financiering, ondernemerschap, innoveren en internationale handel.

E-mailseries

Een veiliger bedrijf in 6 stappen

Met de e-mailserie 'Een veiliger bedrijf in 6 stappen' ontvang je zes weken lang een e‑mail met praktische informatie en tips over de online veiligheid van je bedrijf. Zo bescherm je je bedrijf tegen cybercriminelen en ander digitaal gevaar.

Meld je aan     Meer informatie

Meer succes met je webshop

Met de e-mailserie 'Meer succes met je webshop' ontvang je zes e-mails met tips en informatie om je webshop nog succesvoller te maken.

Meld je aan     Meer informatie

Succesvol starten met exporteren

Met de e-mailserie 'Succesvol starten met exporteren' ontvang je vier weken lang twee keer per week een e‑mail met praktische informatie en tips over het exportproces. En start je succesvol als exporteur met je eigen routeplan.

Meld je aan     Meer informatie

Succesvol starten met importeren

Met de e-mailserie 'Succesvol starten met importeren' ontvang je vier weken lang twee keer per week een e‑mail met praktische informatie en tips over het importproces. En start je succesvol als importeur met je eigen routeplan.

Meld je aan     Meer informatie

Platformen

KVK Business Challenge

Wil je zakendoen met grote corporates? Meld je aan op het online platform van de Business Challenge. Hier delen corporates hun vraagstukken en vragen ze ondernemers om hulp. Welke challenge past bij jou?

Doe mee

KVK helpt je groeien

Als je bedrijf groeit, ontstaan er nieuwe uitdagingen. KVK helpt jou bij het zetten van de volgende groeistap te zetten. Middels events, peer-learning, coaching en sparren met ervaren ondernemers.

Meld je aan     Meer informatie

Tools

Digiscan Mijn Digitale Zaak

Weet jij waar jouw digitale kansen liggen? Doe de scan en ontvang een persoonlijk digitaliseringsadvies met praktische tips. Wil je direct met het advies aan de slag, kijk dan meteen of je in aanmerking komt voor subsidie.

Doe de digiscan     Meer informatie

KVK Bedrijventeller

Benieuwd naar het aantal concurrenten in jouw regio? Met de KVK Bedrijventeller check je snel en eenvoudig hoeveel bedrijven er in een bepaalde branche en bepaald gebied gevestigd zijn.

Tel aantal bedrijven     Meer informatie

KVK Dataverkenning

Voor welke economische uitdagingen staat jouw gemeente of regio? Een (digitale) KVK Dataverkenning geeft inzicht in de belangrijkste economische ontwikkelingen en biedt een basis voor een economisch actieplan.
Meer informatie

KVK Dataworkshop

KVK Regiodata is een gratis online datatool waarmee je de economische ontwikkelingen voor jouw gemeente of regio in beeld brengt. Tijdens deze workshop leer je werken met de tool KVK Regiodata.
Meer informatie

KVK Crowdfunding Scan

Ben je op zoek naar financiering en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die crowdfunding biedt? Met de KVK Crowdfunding Scan kun je zien of deze financieringsvorm bij jou en je plannen past. Beantwoord de 8 vragen en ga aan de slag met de tips.

Doe de scan     Meer informatie

KVK Export Nieuwe Markten tool

De KVK Export Nieuwe Markten tool helpt jou bij het selecteren van exportmarkten. De tool geeft je een eerste inzicht in de voor jou meest interessante exportlanden.

Gebruik deze tool     Meer informatie

KVK Financiële kengetallen

Benieuwd naar de financiële gezondheid van een branche? Met de KVK Financiële kengetallen check je eenvoudig wat de gemiddelde solvabiliteit en current ratio is in jouw branche.

Check de kengetallen     Meer informatie

Inlenersaansprakelijkheid

Leen je wel eens een werknemer van een ander bedrijf? Check of je te maken hebt met inlenersaansprakelijkheid.

Start de check     Meer informatie

Ketenaansprakelijkheid

Huur je wel eens een ander bedrijf in om een deel van je opdracht te doen? Check of je te maken hebt met ketenaansprakelijkheid.

Start de check     Meer informatie

KVK Innovatielab

KVK Innovatielab ontwikkelt innovatieve nieuwe producten, diensten en processen om onze (interne) klanten nog beter te helpen.

Onze projecten     Meer informatie

KVK Krachtmeting

Heb jij het in je om ondernemer te worden en ben jij sterker in ondernemen dan de gemiddelde ondernemer? Doe de KVK Krachtmeting en vergelijk jouw krachten met die van 1.500 anderen.

Doe de test     Meer informatie

KVK Locatiescan

Jij bent een startende ondernemer en zoekt een geschikte locatie voor je bedrijf. Waar zitten je klanten en wat is de concurrentie? De KVK Locatiescan geeft je snel inzicht. Met de uitkomst maak je een bewuste locatiekeuze of leg je de basis voor een financieel plan.

Maak jouw locatiescan     Meer informatie

KVK Regiodata

Wil je weten met welke kenmerken jouw gemeente of regio zich kan onderscheiden en profileren? De KVK Regiodata geeft je inzicht in hoe jouw gemeente of regio scoort en helpen bij het kiezen van een ontwikkelingsrichting.

Check jouw regiodata     Meer informatie

KVK Verzekeringscheck

Ondernemen brengt risico's met zich mee. Met verzekeringen kun je de risico's afdekken. Maar welke verzekeringen heb jij nodig? Ontdek welke verzekeringen verplicht en handig zijn met de KVK Verzekeringscheck.

Start de check     Meer informatie

KVK Zwaar weer Routewijzer

Zit je in zwaar weer en wil je weten hoe je daar uit kunt komen? Met de KVK Zwaar weer Routewijzer analyseer je anoniem 4 aspecten van jouw onderneming. Zo weet je vandaag al waar je aan toe bent, beperk je de financiële schade, en weet je wat je te doen staat.

Doorloop de routewijzer

MKB Diagnosetool

Check hoe je bedrijf ervoor staat met de MKB Diagnosetool. Je ontvangt een onafhankelijk en betrouwbaar adviesrapport, praktische tips en advies op maat voor je volgende stap.

Start diagnose     Meer informatie

Overzicht ondernemen in zwaar weer

Als het minder gaat met je bedrijf, maak je een moeilijke periode door. Dan komen ook allerlei instanties op jouw pad. Ontdek met het overzicht Ondernemen in zwaar weer wat zij doen en wie jou kan helpen.

Gebruik het overzicht     Meer informatie

Rekentool inkomstenbelasting 2023

Wil je weten wat de nieuwe belastingtarieven voor jou betekenen? Gebruik dan de Rekentool inkomstenbelasting. Beantwoord een aantal vragen en je ziet direct hoeveel je er in 2023 op voor- of achteruit gaat.

Bereken zelf     Meer informatie

Startup Box

Wil je met nieuwe technologie je product of dienst uitbreiden en op de markt zetten? Voor een startup kan het lastig zijn om aan de benodigde financiering te komen. De overheid biedt verschillende regelingen voor ondersteuningen om je op weg te helpen. Met de Startup Box heb je snel toegang tot overheidsregelingen om het risico te verkleinen.

Bekijk de mogelijkheden     Meer informatie