Verken de toekomst, versterk de regio

KVK Toekomst­verkenning

Voor welke economische uitdaging staat jouw gemeente? Een KVK Toekomstverkenning geeft inzicht in de potenties van jouw regio en een basis voor een economisch actieplan.

Verkenning aanvragen

Hoe werkt een toekomstverkenning?

Verkenning in 3 stappen

Benoem eerst ontwikkelingen en trends. Breng dan sterke en minder sterke punten in beeld met KVK Regiodata. Combineer vervolgens trends, ontwikkelingen en cijfers. En maak tenslotte een plan van aanpak.

Maatwerk

Jullie eigen vragen over ontwikkelingen met economische impact staan centraal. Samen met KVK maak je het programma en gaan jullie aan de slag met co-design: praktisch en oplossend.

Samen

KVK Toekomstverkenning is een coproductie van ondernemers, ondernemersverenigingen, overheidsbestuurders, beleidsmedewerkers, regionale stakeholders, experts en KVK.

Hoe vind je elkaar in een fusiegemeente?

Door samen de toekomst te verkennen versterk je als ondernemers en fusiegemeente samen het vestigingsklimaat en creëer je kansen.

Lees de ervaringen

Toekomstverkenning met KVK Regiodata

Wil je samen met KVK een toekomstverkenning organiseren? De gegevens van KVK Regiodata spelen daarin een belangrijke rol. Gebruik de tool nu al voor een eerste impressie van jouw gemeente of regio in cijfers.