Verken de toekomst, versterk de regio

KVK Toekomst­verkenning

Voor welke economische uitdaging staat jouw gemeente? Een digitale KVK Toekomstverkenning geeft inzicht in de potenties van jouw regio en een basis voor een economisch actieplan.

Verkenning aanvragen

Hoe werkt een digitale toekomstverkenning?

Verkenning in 3 stappen

Benoem eerst ontwikkelingen en trends. Breng dan sterke en minder sterke punten in beeld met KVK Regiodata. Combineer vervolgens trends, ontwikkelingen en cijfers. En maak tenslotte een plan van aanpak.

Praktisch en oplossend

Jullie eigen vragen over ontwikkelingen met economische impact staan centraal. Samen met KVK maak je het programma en gaan jullie aan de slag met co-design. Kortom: maatwerk

Samen verkennen

KVK Toekomstverkenning is een coproductie van ondernemers, ondernemersverenigingen, overheidsbestuurders, beleidsmedewerkers, regionale stakeholders, experts en KVK.

Jan Doorakkers (gemeente Gorinchem) over de KVK Digitale Toekomstverkenning

"De KVK digitale toekomstverkenning ons geholpen heeft om op een interactieve en creatieve manier kennis op te halen bij ondernemers. Op deze digitale manier hebben we ook tijdens corona de input van onze ondernemers kunnen meenemen in onze beleidskeuzes".

Toekomstverkenning met KVK Regiodata

Wil je samen met KVK een toekomstverkenning organiseren? De gegevens van KVK Regiodata spelen daarin een belangrijke rol. Gebruik de tool nu al voor een eerste impressie van jouw gemeente of regio in cijfers.

Ontdek de mogelijkheden van KVK Regiodata

Wil je weten hoe KVK Regiodata werkt en welke mogelijkheden het biedt? Bekijk dan de animatie en ontdek wat KVK Regiodata voor jou kan betekenen.
Bekijk de animatie

Meer informatie? We leggen het graag uit

Nog niet overtuigd van de mogelijkheden van een gratis digitale toekomstverkenning voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We leggen graag uit hoe een digitale toekomstverkenning werkt en waarmee we jou kunnen helpen om inzicht te krijgen in de sterktes en zwaktes van jouw regio en hoe je jouw beleid succesvol kunt aanpassen.

Informatie aanvragen