Home

Van Kamer van Koophandel naar KVK

  • Nieuws
  • 9 dec 2018
  • 2 min lezen
  • 894
Kamer van Koophandel heet voortaan KVK. De vertrouwde afkorting, zoals mensen ons al kennen. Het logo verandert mee. Een stevig logo, dat staat voor onze nieuwe koers.

Een nieuwe koers, een nieuwe huisstijl

De maatschappij verandert en wij bewegen mee. Continu. Nieuwe technologie en verdergaande digitalisering hebben het economisch landschap veranderd en daarmee de vraagstukken van ondernemers. Dat heeft geleid tot een aangescherpte missie en visie voor ondernemend Nederland. We willen dat zoveel mogelijk ondernemers ons vinden voor informatie en advies over ondernemerschap. Ook al ken je ons alleen van het Handelsregister en startersinformatie. We hebben veel veranderingen doorgevoerd en onze dienstverlening aangepast op de nieuwe en veranderende behoeften van ondernemers. En dat blijven we de komende jaren doen. Met de nieuwe huisstijl onderstrepen we deze nieuwe koers in woord en beeld.

Verandering in fases

De invoering van de nieuwe huisstijl doen we in fases. We zijn een landelijke organisatie met regionale kantoren. Wij hebben jaarlijks miljoenen contacten met ondernemers via onze digitale kanalen zoals de website, sociale media en digitale nieuwsbrieven. En ondanks het digitale tijdperk gaat er ook veel papier en drukwerk de deur uit. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om de verandering geleidelijk door te voeren. Op die manier is het beter te organiseren en zijn de kosten lager. Daarnaast maken we vanuit duurzaamheidsoverwegingen ook eerst de oude voorraden op.

Screenshot nieuwe reclamecampagnePayoff KVK werkt voor ondernemers

Tijdelijk twee huisstijlen

Doordat we niet alles in een keer veranderen, blijft voorlopig onze oude huisstijl ook nog even bestaan. Een deel van onze website zoals de homepage is al opnieuw vormgegeven. Dat geldt ook voor onze social mediakanalen en onze campagnes die je voorbij ziet komen. Maar uittreksels, exportdocumenten, onze kantoren en (digitale) correspondentie of drukwerk blijven voorlopig deels nog in de oude stijl. In 2019 ronden we het totale proces af. We begrijpen dat het gebruik van twee logo’s naast elkaar verwarrend kan zijn. Alle officiële documenten van KVK zoals facturen, verklaringen en uittreksels zijn voorlopig nog in de oude huisstijl.

Oud logo vs nieuw logoVan oud naar nieuw logo

InspiratiePage