Inschrijven, wijzigen en uitschrijven

Eenvoudig uw inschrijving, wijziging of uitschrijving doorgeven? Maak uw keuze en doorloop de stappen.

Wanneer maakt u een afspraak?

Inschrijving voltooien

Voor een eenmanszaak, maatschap, vof of cv. Vul eerst het online inschrijfformulier in.

Nieuwe functionaris of bestuurder inschrijven

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Rechtsvorm wijzigen

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer moet ik me inschrijven?

  U moet zich uiterlijk 1 week nadat u start met uw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. U krijgt dan een KvK-nummer. U kunt zich inschrijven vanaf een week vóór de start van uw bedrijf. Maar u kunt ook al eerder naar de KvK gaan om uw inschrijving voor te bereiden. De definitieve inschrijving (met KvK-nummer) vindt in dit geval 1 week voor de start van uw bedrijf plaats. U hoeft daarvoor niet opnieuw naar de KvK te komen.

 • Hoe schrijf ik mijn bedrijf in?

  Lees alles over inschrijven bij de KvK.


  Inschrijven bij de KvK

 • Hoe snel wordt mijn wijziging verwerkt? Ontvang ik hier een bevestiging van?

  Als uw opgave juist en volledig is, verwerken wij uw wijziging na ontvangst binnen enkele werkdagen in het Handelsregister. Anders nemen wij contact met u op. Als u een wijziging doorgeeft voor een datum in de toekomst, dan wordt de wijziging pas op die datum zichtbaar in het Handelsregister. Het Handelsregister geeft namelijk altijd de actuele situatie weer. Nadat we uw wijziging hebben verwerkt in het Handelsregister, ontvangt u een bevestiging per brief (of digitaal via uw berichtenbox, als u deze gebruikt).

 • Moet ik langskomen bij de KvK om een inschrijving, uitschrijving of om een wijziging door te geven?

  U moet een afspraak maken bij de KvK als u een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv wilt inschrijven of een bestaande wilt overnemen; als u uw rechtvorm wilt wijzigen; en als u zich als nieuwe functionaris wilt inschrijven (zoals bestuurder, vennoot, maat of gevolmachtigde). U moet altijd eerst een formulier invullen. Op het formulier staat vermeld of u moet langskomen of niet.


  Vind het juiste formulier via inschrijven, wijzigen of uitschrijven

 • Hoe kan ik een functionaris zoals een bestuurder, vennoot, maat of gevolmachtigde inschrijven, wijzigen of uitschrijven?

  Hiervoor gebruikt u een formulier. In de meeste gevallen moet de nieuwe functionaris persoonlijk langskomen bij de Kamer van Koophandel met het ingevulde formulier en een geldig legitimatiebewijs. Alleen verenigingen en stichtingen zonder onderneming en verenigingen van eigenaars kunnen het formulier opsturen.


  Vind het juiste formulier via inschrijven, wijzigen of uitschrijven