Corona

TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

  • Alles over
  • Redactie KVK
  • Bijgewerkt 1 okt 2021
  • 1 min lezen
  • 28.2K
De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) was bedoeld om een terugval in je inkomsten als gevolg van de coronacrisis op te vangen. De uitkering gold voor huishoudens, dus ook voor ondernemers. De TONK regeling is gesloten.

Status regeling

De TONK regeling gold van 1 januari tot en met 30 september 2021. Gemeentes voerden de regeling uit. Je kunt de TONK uitkering niet meer aanvragen. Sommige gemeentes bieden ook na 1 oktober 2021 maatwerkoplossingen. Neem contact op met je gemeente voor meer informatie.

Inhoud

TONK was een vergoeding voor noodzakelijke kosten zoals woonlasten. Woonlasten zijn huur, aflossing hypotheek, hypotheekrente en kosten voor nutsvoorzieningen, gas, water, licht. De tegemoetkoming kon ook in de vorm van een lening worden verstrekt. TONK was geen inkomensondersteuning. De hoogte van TONK uitkering hing onder andere af van de hoogte van je (woon)kosten, je inkomen op een bepaald moment en welk deel van de kosten je nog zelf kon betalen.

Terugbetalen

De TONK uitkering hoef je meestal niet terug te betalen. Heb je TONK in de vorm van een lening ontvangen? Dan maak je met je woongemeente afspraken over de terugbetaling.

Je kunt met al je vragen over corona terecht bij het KVK Coronaloket.

Redactie KVK
Redactie KVK

De KVK-redactie verzorgt en publiceert inspirerende informatieve artikelen voor ondernemers op KVK.nl, waaronder interviews en how to’s.

InspiratiePage
Financiering