Deponeren

Deponeren is in sommige gevallen wettelijk verplicht. Bij KVK deponeer je verschillende stukken, die je vaak eenvoudig via onze online service verstuurt. Op deze pagina vind je informatie over de regels, voorwaarden en mogelijkheden van deponeren.

Veelgestelde vragen

Bv’s, nv’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen zijn voorbeelden van rechtsvormen die hun jaarrekening verplicht moeten deponeren. Voor eenmanszaken geldt deze verplichting niet. Lees hier meer over wel of niet deponeren.

Hoe je de jaarrekening deponeert, hangt af van de bedrijfsklasse. In de meeste gevallen is digitaal deponeren verplicht. Micro, kleine en middelgrote rechtspersonen zijn verplicht hun jaarrekening digitaal te deponeren in XBRL-formaat.  

Je kunt de algemene voorwaarden van je organisatie bij KVK of de rechtbank deponeren. Lees meer over het deponeren van algemene voorwaarden.

Je kunt fusie- en splitsingsvoorstellen elektronisch of op papier, per post, deponeren bij KVK. 

Lees meer over fusie- of splitsingsvoorstellen deponeren.

Lees meer over de factuur voor de deponering van algemene voorwaarden en bekijk een voorbeeldfactuur (onder het kopje 'Factuur deponering algemene voorwaarden').