Wie helpt bij het schrijven van mijn financieringsaanvraag?

Je gaat een bedrijf starten of wilt je bedrijf laten groeien. Daarvoor wil je geld lenen. Dat kan bij een bank, andere financier of investeerder. Zij eisen allemaal een duidelijke financieringsaanvraag. Zorg dus dat je financiële cijfers op orde zijn en gebruik hulp. Wie kunnen je helpen?

Erkend financieringsadvies

Een adviseur met het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB helpt je met het schrijven van je financieringsaanvraag. Een financieringsaanvraag bestaat uit een financieel plan met een onderbouwing van de cijfers en uitleg over welke zekerheden je biedt. Ben je een startende ondernemer? Dan schrijf je een volledig ondernemingsplan.

Kies je een adviseur met het keurmerk? Dan weet je zeker dat deze professioneel en deskundig is. De adviseur volgt een gedragscode en houdt zich aan afspraken over tarieven, provisies en vertrouwelijkheid.

Accountants en administratiekantoren

Je kunt voor hulp ook aankloppen bij je eigen accountant of administratiekantoor. Houd er rekening mee dat niet ieder accountants- of administratiekantoor specialist is in bedrijfsfinanciering. Via een van de brancheorganisaties van accountants- of administratiekantoren kun je zoeken naar een financieringsspecialist:

  • NBA: Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.
  • SRA: Samenwerkende Register Accountants en Accountants-Administratieconsulenten. Netwerkorganisatie van zelfstandige accountantskantoren in Nederland.
  • NOAB: Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. De branchevereniging voor administratie- en belastingadvieskantoren.

Coaching door Qredits

Coaches van Stichting Qredits helpen je met je financieringsaanvraag. Zij adviseren gericht over de aanvraag van een zakelijk krediet van Qredits. Iedere ondernemer kan bij Qredits terecht voor begeleiding bij het ondernemingsplan. De kosten hiervan zijn 200 euro (excl. btw).

Meer informatie

Meer informatie lees je in het artikel Zakelijke lening aanvragen? Meer succes met hulp. Heb je vragen? Stel ze aan de adviseurs van de KVK Financieringsdesk: 0800 10 14.