Jaarrekening deponeren

Deponeren is voor veel bedrijven wettelijk verplicht. Hiermee komt de financiële informatie van uw onderneming beschikbaar voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ondernemers in bedrijfsklasse micro en klein kunnen alleen nog digitaal deponeren. Voor ondernemingen in de bedrijfsklasse middelgroot geldt dat vanaf boekjaar 2017.

Direct deponeren

Is mijn bedrijf verplicht te deponeren?

Bv’s, nv’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen zijn voorbeelden van rechtsvormen die verplicht zijn de jaarrekening te deponeren. Voor eenmanszaken geldt deze verplichting niet.

Moet ik deponeren?

Hoe zie ik of mijn jaarrekening is gedeponeerd?

Via uw KvK-nummer of bedrijfsnaam controleert u of de jaarrekening is gedeponeerd. Staat uw boekjaar bij de resultaten vermeld, dan weet u dat uw jaarrekening verwerkt is. Heeft u online gedeponeerd, dan is uw jaarrekening direct zichtbaar. Bij deponeringen via post of e-mail houdt u rekening met een verwerkingstijd van 5-10 werkdagen. Niet-vastgestelde jaarrekeningen worden niet gepubliceerd.

Controleer uw jaarrekening

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik zien of mijn jaarrekening gedeponeerd is?

  U kunt zelf (gratis) controleren of de deponering verwerkt is.

 • Hoe werkt digitaal deponeren met Zelf Deponeren Jaarrekening?

  Met de online service Zelf Deponeren Jaarrekening deponeert u uw (enkelvoudige) jaarrekening direct elektronisch bij de KvK.

 • Wat kost de aanvraag van autorisatie voor Zelf Deponeren Jaarrekening?

  Een autorisatie aanvragen voor Zelf Deponeren Jaarrekening (ZDJ) via Mijn Start is gratis. Ook als u de autorisatie voor een ander bedrijf aanvraagt.

 • Kan iedereen via Mijn Start autorisatie aanvragen om mijn jaarrekening te deponeren?

  Ja, iedereen kan via Mijn Start deze autorisatie aanvragen. Uw onderneming ontvangt een brief gericht aan uw financiële administratie. In deze brief staat een autorisatiecode. Hiermee kunt u online de aanvraag goedkeuren of afkeuren.

 • Ik heb nog een (zakelijke) toegangscode voor een bedrijf. Kan ik daarmee de jaarrekening nog deponeren?

  Ja, u kunt nog steeds inloggen met de toegangscode en dan zelf de jaarrekening van dit bedrijf deponeren. 

  Wilt u inloggen met een e-mailadres en wachtwoord? Vraag dan via 'Mijn Start' autorisatie aan om de jaarrekening voor dit bedrijf te deponeren.

Staat uw vraag er niet tussen?