Jaarrekening deponeren

Deponeren is voor veel bedrijven wettelijk verplicht. Hiermee komt de financiële informatie van uw onderneming beschikbaar voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ondernemers in bedrijfsklasse micro en klein kunnen alleen nog digitaal deponeren.

Direct deponeren

Is mijn bedrijf verplicht te deponeren?

Bv’s, nv’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen zijn voorbeelden van rechtsvormen die verplicht zijn de jaarrekening te deponeren. Voor eenmanszaken geldt deze verplichting niet.

Moet ik deponeren?

Hoe zie ik of mijn jaarrekening is gedeponeerd?

Via uw KvK-nummer of bedrijfsnaam controleert u of de jaarrekening is gedeponeerd. Staat uw boekjaar bij de resultaten vermeld, dan weet u dat uw jaarrekening verwerkt is. Heeft u online gedeponeerd, dan is uw jaarrekening direct zichtbaar. Bij deponeringen via post of e-mail houdt u rekening met een verwerkingstijd van 5-10 werkdagen. Niet-vastgestelde jaarrekeningen worden niet gepubliceerd.

Controleer uw jaarrekening

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik zien of mijn jaarrekening gedeponeerd is?

  U kunt zelf (gratis) controleren of de deponering verwerkt is.

 • Hoe werkt digitaal deponeren met Zelf Deponeren Jaarrekening?

  Met de online service Zelf Deponeren Jaarrekening deponeert u uw (enkelvoudige) jaarrekening direct elektronisch bij de KvK.

 • Hoe log ik in voor Zelf Deponeren Jaarrekening met meerdere bv’s?

  De online service Zelf Deponeren Jaarrekening maakt gebruik van inloggen via Mijn Start, toegangscode of eHerkenning. U logt per bv in met aparte inloggegevens. Deponeert u voor meerdere bv’s, dan is het ook mogelijk om deze via machtiging aan één eHerkenningsmiddel te koppelen.

 • Hoe laat ik mij met eHerkenning machtigen om voor meerdere bv’s te deponeren?

  Met eHerkenning is het mogelijk om meerdere bv’s te koppelen aan één eHerkenningsmiddel. Bent u intermediair, dan kan uw klant u schriftelijk machtigen of via het eigen eHerkenningsmiddel.

 • Welk boekjaar selecteer ik bij een gebroken boekjaar?

  Bij het selecteren van het boekjaar is de datum van het einde boekjaar bepalend.

Staat uw vraag er niet tussen?