KVK OnderNemerSplein

Het KVK OnderNemerSplein is dé plek in de regio waar je antwoord krijgt op jouw ondernemersvraag. Of het nu gaat om het starten of groeien van je bedrijf, hier vind je informatie van KVK en haar partners op één plek.

Het KVK OnderNemerSplein

Regel al jouw zaken

Overheid, onderwijs en andere intermediairs vind je op één plek. Je kunt je bedrijf hier inschrijven, informatie inwinnen en andere ondernemers ontmoeten.

Adviesgesprekken

Je bent als (startende) ondernemer iedere werkdag van harte welkom op het KVK OnderNemerSplein. Met jouw vraag kun je op afspraak of tijdens je inschrijving terecht bij één van de KVK-adviseurs of onze partners.

Evenementen

Of het nu gaat om starten, groeien of stoppen, op het KVK OnderNemerS­plein vind je een uitgebreid aanbod aan bijeenkomsten. Hiermee zet je als ondernemer de volgende stap met je bedrijf.

Dienstverlening KVK en partners op één plek

Veelgestelde vragen over het OnderNemerSplein

Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering bijvoorbeeld een bank, crowdfuning of durfkapitaal. Een andere mogelijkheid is een lening via Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen zij door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000.

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Onze adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Wil jij zzp’er worden? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. KVK heeft de 7 belangrijkste punten voor je op een  rij gezet.

Met welke regels moet je rekening houden bij zakendoen in India? Hoe zit de Indiase markt in elkaar en waar liggen kansen? RVO helpt je met informatie over de markt, contact leggen met zakenpartners en het vinden van de juiste (financiële) hulp.

Binnen twee weken na inschrijving bij KVK krijg je een brief van de Belastingdienst. Hierin staat of je ondernemer bent voor de btw en hoe en wanneer je btw-aangifte moet doen. Meestal is dat elk kwartaal. Behalve de btw doe je jaarlijks aangifte over je inkomen: de winst uit je bedrijf. Als je een eenmanszaak, vof of maatschap hebt, dan is de winst van je onderneming belast in box 1. Hierin wordt ook overig inkomen uit werk belast, zoals salaris uit (parttime) loondienst. Heb je een besloten vennootschap (bv)? Dan betaal je vennootschapsbelasting over je winst. Als directeur van de bv betaal je wel inkomstenbelasting over je salaris.

Ik wil een eigen bedrijf beginnen. Waar krijg ik mee te maken bij de gemeente? De meeste startende ondernemer beginnen vanuit huis. Check daarom altijd of dit past binnen het bestemmingsplan van de gemeente. Je kunt ook met vergunningen te maken krijgen zoals een milieuvergunning. Wil je een bedrijf beginnen in Rotterdam? Kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam.

Zelfstandig ondernemers die tijdelijk niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. Deze Bbz-uitkering vult het (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt?  Doe de BBZ-Check .

Je kunt een bedrijfsnaam en/of logo beschermen door deze als merk vast te leggen. Een merk is de naam, het logo, de vorm, het beeld of de klank die je gebruikt om je producten of diensten te onderscheiden van die van je concurrent. Door je merk te registreren, krijg je het alleenrecht op het gebruik hiervan voor alle producten en diensten waarvoor je het merkrecht hebt aangevraagd. Meer weten over het registreren van je merk? Kijk op de website van BOIP.