Inschrijfvergoeding

Voor de inschrijving van een nieuwe onderneming of organisatie in het Handelsregister betaal je een eenmalige inschrijfvergoeding van € 80,10. Deze inschrijfvergoeding is voor ondernemers fiscaal aftrekbaar.

Je betaalt inschrijfvergoeding bij:

  • de eerste inschrijving van een onderneming of organisatie in het Handelsregister;
  • een voortzetting, overname, splitsing of fusie waarbij een nieuwe inschrijving in het Handelsregister ontstaat met een nieuw KVK-nummer.

De kosten voor de inschrijfvergoeding worden jaarlijks aangepast. De aanpassing is afhankelijk van de inflatie. 

Uittreksel Handelsregister nodig?

Als je bij je inschrijving van je bedrijf een uittreksel uit het Handelsregister nodig hebt, dan heb je de keuze uit een papier gewaarmerkt of een digitaal gewaarmerkt uittreksel. Sommige banken vragen om een uittreksel uit het Handelsregister, net als de meeste groothandels. Controleer voordat je een uittreksel bestelt of een digitale versie geaccepteerd wordt.

Hoe kan ik betalen?

Facturen van KVK kun je veilig met je mobiele telefoon betalen. Dit doe je door de QR-code op de factuur met de ingebouwde camera app of QR app te scannen. Gebruik hiervoor niet de bank app. Je komt dan automatisch op de betaalpagina (via CCV) waarna je via internetbankieren direct kunt betalen. Kom je naar een KVK-kantoor voor de aankoop van een papier gewaarmerkt uittreksel? Dan betaal je de factuur aan de balie direct met pinpas of creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.