Inschrijfvergoeding

Voor de inschrijving van een nieuwe onderneming of organisatie in het Handelsregister betaal je een eenmalige inschrijfvergoeding van € 75. (betaling is alleen mogelijk met pinpas, mobiel of creditcard).

Je betaalt inschrijfvergoeding bij:

  • de eerste inschrijving van een onderneming of organisatie in het Handelsregister;
  • een voortzetting, overname, splitsing of fusie waarbij een nieuwe inschrijving in het Handelsregister ontstaat met een nieuw KVK-nummer.

Deze vergoeding dekt de administratieve kosten van de inschrijving.

De kosten voor de inschrijfvergoeding worden elk jaar geïndexeerd.

Uittreksel Handelsregister nodig?

Als je bij je inschrijving een uittreksel HR nodig hebt van je bedrijf, dan heb je de keuze uit papier gewaarmerkt of digitaal gewaarmerkt uittreksel. Sommige banken vragen om een uittreksel uit het Handelsregister, de meeste groothandels vragen er altijd om. Controleer dan eerst of een digitale versie geaccepteerd wordt.

Heb je bij het inschrijven van je bedrijf ook UBO's ingeschreven en wil je een uittreksel hiervan? Een uittreksel UBO-register kopen kan alleen online.

Jaarlijkse bijdrage afgeschaft

De jaarlijks verplichte bijdrage is in 2013 afgeschaft. Bedrijven, verenigingen en stichtingen betalen na hun eerste inschrijving geen andere kosten voor de registratie in het Handelsregister. Je ontvangt dus geen jaarlijkse factuur meer.