Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen en MVO heeft allang niet meer alleen te maken met recycling en fair-trade. Het is een manier van ondernemen met businessmodellen voor de lange termijn. Zoals circulaire economie, product-as-a-service en biobased materialen. Duurzaam ondernemen gaat over innovatie en over kansen, het is een manier van ondernemen die past bij de uitdagingen van nu én van de toekomst.

Duurzaam ondernemen

Gezocht: proefgebruikers KVK Informatie Assistent

KVK wil online informatie over trends en ontwikkelingen toegankelijker maken voor ondernemers. Daarom ontwikkelen wij de KVK Informatie Assistent. Als startpunt ontsluiten we rijksinformatie over duurzaamheid. Ben je nieuwsgierig en wil je meekijken met onze assistent? Meld je aan en word proefgebruiker.

Duurzaam vooruit met je bedrijf, maak je plannen haalbaar

Dit webinar laat zien hoe je jouw duurzame plannen haalbaar kunt maken. Ondernemers vertellen hoe zij dat in de praktijk al doen. Jaap Logge (Logge Circulair) en Willemijn Wortelboer (Raw Paints) nemen je mee in hun omschakeling naar een circulair businessmodel. Vepa koos voor samenwerking om duurzaamheid te realiseren. Specialist Antoine Heideveld (het Groene Brein) gaat in op de economische haalbaarheid en waar je hulp kunt krijgen.
Kijk het webinar terug

Ondernemersverhalen: zij maken duurzame plannen haalbaar

Onderzoek KVK - Duurzaam ondernemen

Ruim acht op de tien ondernemers (84%) ervaart belemmeringen bij duurzaam ondernemen. Een van de redenen is dat veel ondernemers hun businesscase niet rond krijgen. Bijvoorbeeld als de kosten omhoog gaan en hun klanten daar niet voor willen betalen. Soms weten zij ook niet goed welke maatregelen zij nog meer kunnen nemen om duurzaam te werken. Nu levert duurzaam ondernemen de meeste ondernemers vooral persoonlijke voldoening op. Lees hier het complete rapport met de uitkomsten, conclusies en aanbevelingen (december 2018).
Download het rapport