Duurzame thee gekweekt in Nederland | Smart Guys

Minder CO2 uitstoot en minder watergebruik. Dit levert de lokaal gekweekte thee op vergeleken met thee van ver. Plantenkweker Johan Jansen raakte tijdens een bezoek aan China in de ban van de Camellia sinensis: de oerplant van alle 200 soorten thee.

Terug in Nederland ging Johan aan de slag om de Camellia sinensis winterhard te maken en na 8 jaar theeplanten kruisen en veredelen is het gelukt! Met LocalTea zet hij duurzame, Nederlandse thee op de kaart. Welke stappen zijn er genomen om thee in koudere klimaten te laten groeien? Wat maakt het proces duurzaam? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Kijk mee naar aflevering 4 van Smart Guys.

In de serie Smart Guys duiken we in de wereld van ondernemen en duurzaamheid. Hoe zet je technologie in voor een betere wereld? Duurzaamheid begint een steeds grotere rol te spelen in ons persoonlijke leven, en ook bij bedrijven staat duurzaamheid steeds vaker centraal. Hoe zorg je ervoor dat duurzaamheid geld oplevert voor jouw onderneming? Presentator Saskia Weerstand gaat langs bij pioniers op het gebied van duurzaamheid. Welkom in de wereld van Smart Guys.

Andere afleveringen in deze serie