Hans van der Helm vergroende zijn transport

Hans van der Helm, directeur van Tuin&Park – Van den Berg Machines, kocht in 2016 al zijn eerste elektrische personenauto, omdat hij zag dat hij daarmee zijn CO2-uitstoot kon reduceren. Toen drie jaar later ook een geschikte elektrische bestelauto op de markt kwam voor het vervoer van zijn machines, schafde hij deze direct aan.

Van der Helm is daarmee goed voorbereid op de wetgeving voor vervoer in binnensteden. Vanaf 2025 worden namelijk in minimaal 30 steden in Nederland uitstootvrije zones voor het stadsvervoer ingesteld.

Om de doelstelling uit het Klimaatakkoord te halen, moet Nederland de CO2-uitstoot in 2030 met 49% verlaagd hebben ten opzichte van 1990. Ondernemers kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. De adviezen van Hans van der Helm helpen je op weg.

Lang verhaal kort

Duurzame keuzes maken is niet altijd even makkelijk. In deze Lang Verhaal Kort serie laten ondernemers uit verschillende sectoren zien welke keuzes zij gemaakt hebben en wat ze daarvan hebben geleerd. Ze geven daarbij tips voor die eerste duurzame stappen binnen je bedrijf.

Zij gingen je voor