Snel een bestuurswisseling doorgeven: 6 stappen

Het KVK Handelsregister wordt dagelijks vele duizenden keren geraadpleegd. Bestuurders van een vereniging zijn verplicht ervoor te zorgen dat de gegevens van hun organisatie juist zijn. Dat is van belang voor hun aansprakelijkheid en tekeningsbevoegdheid. Een wijziging doorgeven wordt steeds gemakkelijker.

KVK Innovatie Top 100

Vind nieuwe klanten of een netwerk met je innovatieve product.

Schrijf je nu in

Een bestuurswisseling doorgeven

 1. Zorg dat je het KVK-nummer van je organisatie bij de hand hebt of voer de naam van je organisatie in op het zoekscherm.
   
 2. Zorg ervoor dat je de benodigde gegevens van huidige en nieuwe bestuurders bij de hand hebt. Het gaat om persoonsgegevens (zoals vermeld op paspoort of ID) en een kopie legitimatiebewijs.

  Tip: gebruik een moment waarop de betrokken personen toch al bij elkaar zijn, bijvoorbeeld een bestuursvergadering.
   
 3. Ga naar KVK.nl en doorloop de daar aangegeven stappen. Als door de wijzigingen van het bestuur het (correspondentie)adres, telefoonnummer of e-mailadres verandert, moet je dat ook aangeven.
   
 4. Print de ingevulde formulieren direct uit, onderteken ze en stuur ze naar het postadres van KVK. Daarbij voeg je een kopie van het legitimatiebewijs van de nieuwe bestuurder(s) en van de aangever. Wil je direct een nieuw gewaarmerkt uittreksel uit het Handelsregister ontvangen? Geef dit dan aan. Let op: de ‘aangever’ (een van zittende bestuursleden) zet met pen een originele (een zogenaamde ‘natte’) handtekening. Voor de overige bestuursleden volstaat een kopie of gescande handtekening.

  Na verwerking van de wijziging(en) ontvang je per post een bevestiging.

  Je nieuwe uittreksel kun je gebruiken om de machtigingen voor de bank over te zetten en eventuele overige registraties aan te passen.
   
 5. Controleer of de nieuwe bestuurder ook ingeschreven moet worden als UBO. Is de vertrekkende bestuurder geregistreerd als UBO? Controleer dan of deze persoon uitgeschreven moet worden als UBO.