Bedrijf in nood? KVK biedt hulp in 3 stappen

Het lukte net de huur te betalen, hoe moet dat volgende maand? Het personeel wacht al een week op het loonstrookje en schuldeisers hijgen in je nek. Loop je tegen problemen aan met je bedrijf en kom je er zelf niet uit? De adviseurs van het KVK Adviesteam bieden bedrijven in zwaar weer in 3 stappen weer houvast. Zij luisteren naar je verhaal, adviseren en schakelen partnerorganisaties in als dat nodig is.

Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken. Dat is niet altijd gemakkelijk. Onze adviseurs hebben al meer dan 100.000 ondernemers gesproken en geholpen met persoonlijk advies.

Stap 1: KVK-adviseur luistert

Als je belt met het KVK Adviesteam, krijg je een adviseur aan de lijn die naar je verhaal luistert. Je belt op het moment dat jij dat nodig vindt. De adviseur luistert zonder oordeel en stelt je een aantal basisvragen. Hij wil bij jou vooral rust brengen zodat er ademruimte ontstaat om vooruit te kijken. In de volgende stappen zoeken jullie samen een oplossing voor jouw situatie.

Stap 2: KVK-adviseur analyseert

Om een goed advies te geven, wil de KVK-adviseur meer weten over je onderneming. Wat is de rechtsvorm? Heb je personeel in dienst? Hoe staan je financiën ervoor? Wat zijn je belangrijkste activiteiten en wie zijn je klanten? Zo kijkt hij of zij waar de problemen liggen en waar de kansen en mogelijke oplossingen.

Jullie kijken samen naar de opties om je bedrijf weer op de rit te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullend zakelijk krediet of nieuwe activiteiten starten, extra besparingen doorvoeren of een samenwerking met andere bedrijven aangaan. Het kan ook zijn dat gecontroleerd je onderneming stoppen het beste past. Het advies is maatwerk dat bij jouw situatie past.

Stap 3: KVK-adviseur verbindt

KVK heeft een groot netwerk met hulpinstanties voor ondernemers. Voorbeelden van organisaties waarmee KVK samenwerkt zijn Stichting Ondernemersklankbord, VNO-NCW en MKB-Nederland, Geldfit Zakelijk en Qredits. Zij hebben aanvullende tests voor financieel inzicht, weten hoe je schulden aanpakt en bieden ondernemerscoaching aan. De KVK-adviseur verwijst je als dat nodig is door naar een passende partner.

Contact

De drie stappen met KVK doorloop je meestal in één gesprek. Je hebt vaker contact met de KVK-adviseur als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij een vervolgtraject met een van de partnerorganisaties, maar ook als je opnieuw een vraag hebt of nog even wilt sparren over de voortgang. Jouw stappen vooruit zet je niet alleen.

Zwaar weer stappenplannen

Gaat het financieel minder en wil je weer grip krijgen op je zaak of twijfel je over doorgaan of stoppen? KVK heeft stappenplannen die je op weg helpen: