Bedrijf in nood? KVK biedt hulp in 3 stappen

Je huur betalen lukte nog net. Maar hoe moet dat volgende maand? Je personeel wacht al een week op het loonstrookje en schuldeisers hijgen in je nek. Loop je tegen financiële problemen aan met je bedrijf en kom je er zelf niet uit? De adviseurs van het KVK Adviesteam bieden bedrijven in zwaar weer in drie stappen houvast.

Verken je toekomst

Met de Zwaar weer routewijzer weet je waar je staat met je bedrijf

Doorloop de routewijzer

Het KVK-adviesteam luistert, geeft advies en schakelt organisaties uit het KVK-netwerk in als dat nodig is. Bel 088 585 22 22 en stel je vragen.

Stap 1: KVK-adviseur luistert

Als je belt met het KVK Adviesteam, krijg je een adviseur aan de lijn die naar je verhaal luistert. Je belt op het moment dat jij dat nodig vindt. De adviseur luistert zonder oordeel en stelt je een aantal basisvragen. De adviseur wil bij jou vooral rust brengen. Dan ontstaat er bij jou ademruimte zodat je weer vooruit kunt kijken. In de volgende stappen zoeken jullie samen een oplossing voor jouw situatie.

Stap 2: KVK-adviseur analyseert

Om je goed te helpen, wil de KVK-adviseur meer weten over je onderneming. Heb je personeel in dienst? Wat is je rechtsvorm? Hoe staan je financiën ervoor? Wat zijn je belangrijkste activiteiten en wie zijn je klanten? Zo kijkt hij of zij waar de problemen liggen en waar de kansen en mogelijke oplossingen.

Jullie kijken samen naar de opties om je bedrijf weer op de rit te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullend zakelijk krediet of nieuwe activiteiten starten, extra besparingen doorvoeren of een samenwerking met andere bedrijven aangaan. Het kan ook zijn dat je onderneming stoppen het beste past. Het advies is maatwerk dat bij jouw situatie past.

Stap 3: KVK-adviseur verbindt

KVK heeft een groot netwerk met hulpinstanties voor ondernemers. Voorbeelden van organisaties waarmee KVK samenwerkt zijn Stichting Ondernemersklankbord, VNO-NCW en MKB-Nederland, Geldfit Zakelijk en Qredits. Zij hebben aanvullende tests voor financieel inzicht, weten hoe je schulden aanpakt en bieden ondernemerscoaching aan. De KVK-adviseur verwijst je als dat nodig is door naar een passende partner.

Contact

De drie stappen met KVK doorloop je meestal in één gesprek. Je hebt vaker contact met de KVK-adviseur als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij een vervolgtraject met een van de partnerorganisaties. Maar ook als je opnieuw een vraag hebt of nog even wilt sparren over de voortgang. Jouw stappen vooruit zet je niet alleen.

Zwaar weer stappenplannen

Gaat het financieel minder en wil je weer grip krijgen op je zaak? Of twijfel je over doorgaan of stoppen? KVK  heeft naast het adviesteam ook stappenplannen die je op weg helpen: